‘t Slagerke in Schoten staat te koop

Slechts één jaar nadat Jean-Paul Doms en Kris Adriaenssens ‘t Slagerke verkochten aan Darragh Perez, is het beroemde bedrijf al failliet. Curator Dirk Devroe hoopt op een snelle doorstart. Eind februari hadden zich al vier potentiële kopers gemeld.

Begin februari hing er een bordje aan de slagerij dat die gesloten was “wegens omstandigheden.s Maar de slagerij was toen eigenlijk zo goed als failliet. Het echtpaar, dat deze bekende beenhouwerij begin 2021 had overgenomen, heeft het bedrijf dus slechts gedurende een heel korte tijd laten functioneren. Mede door een echtscheiding verliep de bedrijfsuitbouw niet volgens plan, met als hoogtepunt een faillissement op 15 februari 2022.

Veilinghuis Hammertime

Dirk Devroe werd aangesteld als curator: “Via het online veilinghuis Hammertime of rechtstreeks via mij, kunnen potentiële kopers bieden om het bedrijf over te nemen,” zei hij. “Het is een bekend bedrijf waar al tientallen jaren een slagerij is gevestigd en een trouwe klantenkring heeft. Bovendien zijn er geen schulden, het pand is klaar om direct in gebruik genomen te worden en de huur is laag. Geen wonder dat er al vier gegadigden voor de zaak zijn. Biedingen kunnen tot 31 maart worden ingediend.”

‘t Slagerke: naam en faam

De beenhouwerij staat trouwens al veertig jaar bekend als een uitstekende slagerij. “Toen ik op 14-jarige leeftijd in de leer ging bij de ervaren slager Jos Verhoeven in de Verbertstraat, waren er nog 21 slagers in Schoten. Nu zijn er nog maar drie. Daarom ben ik heel blij dat ‘t Slagerke nog steeds in goede handen is”, zei pionier John Van Wijnsberghe (74), die hier in deze straat de slagerij opstartte en die tot 2008 uitbaatte. Hij was toen nog enthousiast …. hopelijk mag het bedrijf een betere toekomst tegemoet gaan met de volgende overname!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*