Minder vlees in de cijfers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uit een studie die in januari 2022 werd uitgevoerd door iVOX in opdracht van EVA vzw blijkt dat de Belgen steeds minder vlees eten. 1 op 3 Belgen zegt minstens één keer per week vegetarisch te eten. Het aantal flexitariërs neemt toe: 28% eet ten minste 3 dagen per week vegetarisch. In 2020 was dat 25% en in 2016 13%.

Bovendien zouden 4 op de 10 vleeseters in de toekomst minder vlees willen eten. Vooral Belgen onder de 35 willen deze stap zetten. (39% tegenover 36% in 2020).
Meer en meer mensen, 2 op 3 Belgen, eten van tijd tot tijd vleesvervangers, vooral producten die op vlees lijken zijn populair. Maar ook tofu, tempeh, seitan en vooral broodbeleg worden vaker geconsumeerd dan in 2020.

Dit zijn de resultaten van een enquête die iVOX in opdracht van EVA vzw heeft uitgevoerd. De veggiebarometer wordt sinds 2011 om de twee jaar uitgevoerd. Het doel van deze enquête is de eetgewoonten van de Belgen te bepalen en in het bijzonder het gedrag, de attitudes en de remmingen ten opzichte van plantaardige voeding te achterhalen. De doelgroep bestaat uit Belgen van 18 jaar en ouder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*