InnoButcher: workshops voor slagers en slagersmedewerkers

Wil je iets nieuws proberen als slager of vleesverwerker? Schrijf je dan in voor de “InnoButcher” workshop serie van Flanders Food. Ervaren trainers hebben workshops ontwikkeld rond een centraal thema waarin zij de laatste innovaties toelichten. Vier avonden lang leert u naast nieuwe producten en processen ook over zakelijke aspecten en wordt u geïnspireerd door andere deelnemers. Dit gebeurt in het Huis van de Voeding in Roeselare.

De workshopreeks ‘InnoButcher’ maakt deel uit van het Food Entrepreneurs Forum, gesteund door het Agentschap voor Innovatie en Ondernemen (VLAIO), UNIZO en Flanders’ FOOD. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met Duroc D’Olives, KU Leuven, Rational, Solina en Vercaro.

Inspiratie

Tijdens deze workshops kunt u nieuwe grondstoffen en procédés ontdekken en leren hoe u deze in uw bedrijf kunt gebruiken. Het directe contact met de leveranciers, het werken in kleine groepen en het contact met gelijkgestemde slagers zullen u als deelnemer inspireren en motiveren om aan de slag te gaan. Daarnaast kunt u zich verheugen op een persoonlijke trainingsdag waarbij een geschikte coach of partner een of meer vragen voor u zal beantwoorden.

In de reeks workshops komen diverse onderwerpen aan bod, zoals vlees van de toekomst, vers vlees, kant-en-klaarmaaltijden en worsten, en stadsvoeding bereid met alternatieve grondstoffen. Deze onderwerpen zullen worden besproken in 4 avondsessies. We sluiten de laatste workshop af met een receptie waar u vragen kunt stellen aan de trainers of uw collega’s. De sessies vinden plaats op 8, 15 en 29 maart en 20 april.

Een goodiebox

Aan het einde van elke sessie ontvangt elke deelnemer een GOODIEBOX (ter waarde van het inschrijvingsgeld) om mee naar huis te nemen en de producten die tijdens de workshops aan bod kwamen verder uit te proberen.

Praktische informatie

Wanneer
08 maart 2022 van 19:00 tot 22:15

Waar

Huis van de Voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare

Tarief

Het inschrijvingsgeld bedraagt 630 euro (excl. btw) voor de volledige reeks (4 avonden). Dat bedrag bevat alle benodigdheden voor de workshops, catering, een receptie op het slotevent en de mogelijkheid tot één dag persoonlijke begeleiding.

Bovendien krijg je een GOODIEBOX (ter waarde van het inschrijvingsgeld) om zelf aan de slag te gaan. Je krijgt een unieke kans om met concullega’s ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren.

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in want het aantal plaatsen zijn beperkt.

Taal
NL

Organisator
Flanders’ FOOD en Unizo
Ik schrijf me in!

Programma

De workshops worden georganiseerd onder de dan geldende coronamaatregelen.

8 maart 2022

19u00 – Onthaal

19u30 – Voorstelling traject en coaches

20u00 – Theorie: Waar moet je op letten bij sous-vide koken?

20u30 – Workshop: Snelkoelen, snelvriezen en sous-vide koken

Snelvriezen toepassen als stap voor kwaliteitsbehoud

Combinatie van processen voor een flexibel aanbod van bereide gerechten

22u15 – Einde

Locatie: Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, Roeselare

15 maart 2022

19u00 – Onthaal

19u15 – Theorie: Hybrideproducten, zijn ze al aanwezig in elke slagerij?

19u55 – Workshop: Urban Food (bv. crispy chicken en enchiladas)

21u15 – Workshop: Urban Food met varkensvlees (bv. pulled pork)

21u30 – Wat is het vlees van de toekomst?

22u15 – Einde

Locatie: Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, Roeselare

29 maart 2022

19u00 – Onthaal

19u15 – Theorie: Dry-aging

20u00 – Workshop: Dry-aging van runds- en varkensvlees

21u20 – Workshop: Inspirerende charcuterie op basis van rundsvlees (bv. boullisalade of tagliata)

21u40 – Workshop: Inspirerende charcuterie op basis van varkensvlees (bv. wat kan je doen met een speenvarken?)

22u15 – Einde

Locatie: Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, Roeselare

20 april 2022

19u00 – Onthaal

19u15 – Workshop: Ongewone stukken van het varken versnijden

19u45 – Inspiratie en realisaties

20u30 – Receptie

22u00 – Einde

De locatie van deze workshop wordt later gecommuniceerd.

Lees en leer hier meer over

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*