De beurs Horecatel is terug in 2022!

De 55e editie van de Horecatel-beurs, een niet te missen evenement voor professionals uit de horeca, staat eindelijk weer in de schijnwerpers na vorig jaar in de ijskast te zijn gezet. Deze editie van 2022 zal de crème de la crème van het vak verwelkomen van 13 tot 16 maart in de WEX in Marche-en-Famenne.

Gedurende vier dagen zal een selectie van de belangrijkste leveranciers uit het hele land aanwezig zijn in de 6 hallen van de WEX. Op 23.500 m2 kunnen bezoekers de grootste merken apparatuur en voedingsproducten voor koks, traiteurs, gemeenschappen en snacking vinden, evenals een hele hal gewijd aan de belangrijkste brouwerijen van het land en andere dranken (koffie, wijn, gedistilleerde dranken en frisdranken). Naast hen, in het Gastronomisch Paleis, zullen ze ook verrast worden door kleinere producenten en ambachtslieden die graag hun passie voor streekproducten delen.

Ook dit jaar maken weer nieuwe bedrijven hun opwachting onder de 350 aanwezige exposanten: Meiko, Microbrasserie de la Principauté, Brasserie Saint-Feuillien, Friesland Campina Belgium, ISFI, The Zero Alcohol Company… en vele anderen hebben hun intrede gedaan! De volledige lijst van exposanten is beschikbaar op de website van de tentoonstelling.

Gastronomie” heeft zijn eigen paleis!

De reputatie van Palais 6, dat in 2012 werd opgericht en volledig gewijd is aan de gastronomie, blijft groeien en brengt dit jaar niet minder dan 60 exposanten samen.

Daaronder zijn enkele nieuwe bedrijven die hun debuut maken: Gervin Distillery, Ecopoon, Distrimarks (TeaTower), Bossuyt en D-Vine.

Gedurende 4 dagen zullen chef-koks van alle rangen en standen elkaar ontmoeten in het hart van het “Meesterpodium” om hun passie met de bezoekers te delen via een programma van culinaire demonstraties (in ontwikkeling) onder het waakzame oog van de ceremoniemeester, Philippe Limbourg.

En niet te vergeten een van de pijlers van dit paleis, de collectieve stand van de Apaq-W, een onmisbare etalage voor de Waalse producenten. Dankzij de steun van de Apaq-W krijgen zij meer zichtbaarheid om hun knowhow en hun kwaliteitsproducten bij restauranthouders en plaatselijke overheden te promoten. Dit is een gelegenheid om hen eraan te herinneren hoe belangrijk het is lokale producten op hun menu’s te zetten.

Palais 6 is veel meer dan een commercieel uitstalraam, het is ook een plaats voor uitwisseling en uitwisseling tussen chef-koks en de jongere generatie.

Daarom trekt elk jaar een chef-kok het jasje van ambassadeur aan om de kleuren van Horecatel en zijn programma van culinaire demonstraties te dragen, rijk aan ontdekkingen rond de liefde voor producten, het terroir, het korte circuit, het delen van kennis…

En de 2022 Ambassadeur is…

…de chef-kok uit Montpellier, Jean-Philippe Watteyne, van Restaurant Rebelge (Mons) Het is een heet hangijzer of liever gezegd een “machinegeweer” dat Jean-Philippe, zoals hij bekend staat, de rol van Ambassadeur 2022 van de Horecatel-show op zich zal nemen! Als een marathonloper aan de startlijn bereidt hij zich fysiek en mentaal voor om van 13 tot 16 maart de Meesterbühne van het Palais Gastronomie over te nemen en uw smaakpapillen te verwennen. Als voormalig kandidaat van de culinaire show Top Chef – Seizoen 4 (2013), opende hij zijn eerste restaurant I Cook in het centrum van Mons (2010) evenals de Bistro de Jean-Phi, en tekende vervolgens de kaart van het Sofitel restaurant, The 1040. In 2020 maakte hij een draai van 180° om zijn eigen paradijsje te openen, Rebelge, waar lokale producten de eregast zijn. Jean-Philippe Watteyne opent de culinaire festiviteiten op zondag 13 maart en neemt de volgende dag plaats in de jury van de “Trophée Éric Martin”, samen met zijn collega’s.

Jonge chef-koks staan in het middelpunt van de belangstelling met de “Trophée Éric Martin

De 10e editie van de WexProCup-wedstrijd, omgedoopt tot “Trophée Éric Martin”, is dit jaar terug met 4 jonge chef-koks. Gedurende 2 uur en 30 minuten zullen zij het tegen elkaar opnemen in een reeks evenementen die zijn bedacht door de ambassadeur van 2022 en die worden beoordeeld door een jury van chef-koks van het collectief Génération W.

DATA

Van zondag 13 tot woensdag 16 maart 2022

Openingstijden

Van zondag 13 tot woensdag 16 maart 2022

Zondag 13 tot dinsdag 15 maart: 11:00 tot 19:00 (toegang tot 18:30)
Woensdag 16 maart: van 11.00 tot 18.00 uur (toegang tot 17.30 uur)
Prijzen (alleen op de beurs) :

COVID-VEILIGHEID

Toegang alleen op vertoon van het Covid Safe Ticket (vanaf 16 jaar) + verplicht dragen van een masker : De van kracht zijnde maatregelen zijn beschikbaar op de website www.horecatel.b

TARIEF

Op vertoon van een uitnodigingskaart: gratis toegang
Zonder uitnodiging: € 70
Groepen hotelcursisten (alleen op woensdagmiddag 16/03): 6€/persoon
Kinderen onder 12 jaar: gratis

PARKING

3.000 plaatsen beschikbaar op het terrein: 3€ /dag

ADRES

WEX, Rue des Deux Provinces, 1 à 6900 Marche-en-Famenne


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*