Laat je geen schrik aan jagen omdat je vlees eet!

Dokters die een boek schrijven over voeding: gevaarlijk! Aan het woord is Joshua Wolrich.Hij werkt als arts in een ziekenhuis en weet waarover hij spreekt. “Dokters zijn geen voedingsdeskundigen. Ondanks deze uitspraak waagde hij zich toch zelf aan het schrijven van een boek over voeding. Het gaat natuurlijk ook over gezondheid, met de titel “Voeding is geen medicijn ‘nutribullshit’”. ‘Zelfs als dokter trapte ik in de val van alle voedings- en dietgoeroes. Laat je niks wijs maken! Eet intuïtief!’

Vlees verwerpen begrijpt hij totaal niet. Over vegetarisme en veganisme zegt hij het volgende: “Ik vind dat we best minder vlees eten. En veganisme kan erg gezond zijn, op voorwaarde dat je een B12-supplement neemt en waakzaam bent voor een ijzertekort. Wel zijn er heel wat mensen die het gebruiken als vermomming voor een eetstoornis. Dat het een ethische keuze is waar niemand iets tegenin kan brengen, is dan handig. Als voedingsdeskundige zie ik hoe deze mensen hun krampachtige relatie met eten zouden kunnen herstellen door dierlijke voeding wel toe te laten.

Jaag mensen die vlees wil eten geen schrik aan!

“Sommige veganistische organisaties verspreiden ook onwaarheden over dierlijke voeding en gezondheid. Het is niet omdat planten eten gezond is en we dat meer moeten doen, dat dierlijke producten ongezond zijn. Jaag mensen alsjeblieft niet nog meer schrik aan voor eten. Het is door alle nutribullshit al zo gecompliceerd.”

Voeding is geen medicijn. Kijk uit voor nutribullsh*it en trap niet in de dieetvalkuil. Joshua Wolrich. 21,99 euro, 352 pagina’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*