Nieuwste trends in voeding en breed aanbod kwaliteitsproducten te zien op Tavola 2022

Ook dit jaar brengen marktleiders en ambachtelijke producenten weer een bijzonder aanbod van zorgvuldig geselecteerde delicatessen en heerlijke kwaliteitsproducten naar Tavola. Met zijn uitzonderlijke productexpertise en focus op innovatie is de beurs een toonaangevend evenement voor foodretailers, speciaalzaken en restauranthouders. Kom van 20 tot 22 maart naar Kortrijk Xpo, één van de meest uitgelezen en kwaliteitsvolle voedingsbeurzen in Europa.

“Wij zijn een beurs met een zeer duidelijke targetgroep. Tavola is een voedingsbeurs in het premiumsegment, die zich focust op kwaliteitsproducten met een toegevoegde waarde. Om deze claim waar te maken, bieden wij een zorgvuldig geselecteerd assortiment van premium producten in de voedings- en drankensector. Dit omvat producten van ongeveer 500 Belgische en buitenlandse producenten, invoerders en handelaars, zodat we de bezoekers een zeer aantrekkelijk en uniek aanbod kunnen bieden,” legt Patricia Huygelier uit, die verantwoordelijk is voor de beurs. “In het premiumsegment biedt Tavola alles, van vleesproducten, vers vlees en vis tot zoetwaren, brood en gebak, dranken, diepvriesproducten en zuivelproducten. Het is een eersteklas evenement dat geen enkele fijnproever met een passie voor kwaliteit mag missen.

Internationaal


“Bij Tavola vind je zowel gevestigde namen als nieuwe merken, zowel grote bedrijven als kleine ondernemingen. In 2018 verwelkomden we niet minder dan 17.500 bezoekers uit 34 landen, en meer dan 450 exposanten toonden hun beste waren. Daarvan kwamen 35% uit het buitenland. In 2022 zullen wij op deze weg voortgaan. Elk jaar hebben we ook veel paviljoens uit landen als Frankrijk, Nederland, Canada, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Indonesië, enz. Naast het internationale karakter van de beurs, zorgen we ook voor een goede mix van productcategorieën. We willen een goede diversiteit aanbieden.”

Gouden Tavola’s


Een belangrijke pijler van Tavola zijn de Gouden Tavola’s. Ze worden toegekend in vier categorieën.

  • Detailhandel: producten voor zelfbediening.
  • Catering: producten voor traditionele diensten.
  • Delicatessen: Producten voor delicatessenwinkels/speciaalzaken.
  • Foodserice: producten voor cateringbedrijven.

“We zijn zeer streng in onze selectie. In een eerste evaluatieronde gaan de aankopers na of het product voldoende innovatief is en of het ook verkoopbaar is. Bovendien moeten alle deelnemende producten maximaal één jaar op de markt zijn en moeten zij ten minste op Tavola in de handel zijn. In de tweede ronde worden de producten compleet en in detail geëvalueerd: Smaak, verpakking, technische gegevens, enz. Er werden meer dan 100 producten ingediend. Iedereen weet dat de beurs in 2020 niet kon plaatsvinden. Vandaar dat alle producten die in de tweede ronde van de Gouden Tavola 2020, samen met die van de Gouden Tavola 2022 zijn geselecteerd, te zien zullen zijn in de innovatiegalerij op de Rambla. Bezoekers kunnen in hal 5 de winnende producten proeven en ook stemmen voor de publieksprijs, die dinsdagavond zal worden uitgereikt”, aldus Huygelier.

Bij elke editie zorgen we er ook voor dat we de voedseltrends volgen en zichtbaar maken op de beurs. Vandaag, bijvoorbeeld, zien we de gezondheidstrend aan de ene kant. Labels zoals “vrij van” en “schone labels” zijn duidelijk zichtbaar bij Tavola. Allergeenvrij, glutenvrij en plantaardig voedsel zijn ook zeer aanwezig. Anderzijds zien we dat lokale producten en de korte bevoorradingsketen aan belang winnen. “

Praktische informatie CORONA

“Als vakbeurs is Tavola onderworpen aan de hygiënevoorschriften van het Belgische Handelsprotocol, net zoals supermarkten, winkels en winkelcentra. Daarom zal Tavola met dubbele bescherming plaatsvinden in haar vertrouwde omgeving. Toegang verkrijg je op vertoon van je Covid Safe Ticket met identiteitscontrole aan de ingang. Tevens is een masker verplicht. En natuurlijk kunnen de aanwezigen proeven van alle heerlijke en kwalitatief hoogstaande producten. We kijken er naar uit om iedereen met open armen te ontvangen.

PRAKTISCHE INFORMATIE


Waar kunt u ons vinden?
Kortrijk Xpo, zalen 1, 2, 4, 5 en 6
Wanneer is het?
Zondag, 20 maart 2022 – 10:00 – 19:00
Maandag, 21 maart 2022 – 10:00 – 19:00
Dinsdag, 22 maart 2022 – 10:00 – 18:00
Toelating?
Exclusief voor professionals; gratis toegang met online registratie op www.tavola-xpo.be.
Meer informatie?
www.tavola-xpo.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*