Jumbo neemt Alvo Superpost over: slagers die er werken hebben geen werkzekerheid

De Alvo-winkels in Rumst, Baasrode, Boom en Niel worden overgenomen door de supermarkt Jumbo. Deze winkels waren eigendom van Christophe De Laet. Hij verzekerde de werknemers dat zij voor Jumbo kunnen blijven werken. Maar de werkenemers in de slagerij zijn niet gerustgesteld. Zullen ze hun baan kunnen behouden? Hun werkgever is immers een derde partij, waarvan de Laet de goederen inkocht.

In Rumst is de bevolking gekomen om de slagers te steunen. Wie blijft er bij Jumbo werken en wie niet? Eind februari zullen de winkels voor onbepaalde tijd sluiten. Vooral in de slagerij is de angst om niet meer bij Jumbo te kunnen werken groot. Angst voor hun job houdt hen tegen om daar openlijk voor uit te komen. Maar de klanten die een goede relatie met hen hebben opgebouwd, ween wat er in hen omgaat.

Spandoek

Vrijdagmiddag kwam Monique Hertleer zelfs opdagen met een spandoek met de tekst: “Wordt de slager bij Alvo ook de slager bij Jumbo? Onze slager moet blijven! “Veel klanten reageerden positief,” zegt Monique. “Ook het slagerspersoneel voelt zich gesteund. Het is jammer dat de manager de spandoek ‘s avonds heeft laten verwijderen.

Onzekerheid in de slagerij

“Niets is zeker voor het slagerspersoneel. Voormalig manager Christope De Laet: “Ik werkte daar met een onafhankelijk bedrijf. Zij moeten naar hun directe werkgever gaan om de juiste informatie te krijgen. Ik weet dat ze hierover onderhandelen met het management van Jumbo. Er bestaat een mogelijkheid dat zij daar in de toekomst zullen blijven werken. Ik weet niet of het via hun huidige werkgever is of via Jumbo.

Volgens Christophe werken er in totaal zestien mensen in de slagerij. In het geval van Alvo Superpost Rumst, zijn er acht werknemers. Christophe werkt ook samen met dat externe bedrijf in Niel en Baasrode. In Boom heeft hij zijn eigen team. voorlopig is er dus weinig zekerheid!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*