
Vanaf 1 maart zullen Franse restauranthouders de herkomst van hun vlees moeten vermelden . Bovendien zullen ze moeten aangeven of het vlees vers of bevroren is. Dit is bekendgemaakt door het Franse ministerie van Landbouw.
Voor rundvlees is de maatregel van kracht sinds 2002. Voor kippen-, varkens-, lams- en schapenvlees wordt het tot dusver alleen in supermarkten en slagerijen toegepast.

De onderliggende idee is dat consumenten meer en meer belangstelling hebben voor de oorsprong van hun voedsel. ook de weg die het aflegt, de traceerbaarheid willen de mensen kennen. De Franse regering hoopt dat die transparantie het verbruik van lokaal vlees zal doen toenemen. “De helft van het vlees dat tegenwoordig in de grootkeukens wordt geserveerd, komt uit het buitenland”, aldus Julien Denormandie, de Franse minister van Landbouw en Voeding.
“Door de transparantie voor de consument te vergroten, zal de regering de kwaliteit van ons voedsel en onze cateraars verbeteren. Met deze wet zetten we een nieuwe en noodzakelijke stap, maar we moeten verder gaan en vooral veel investeren in de modernisering van onze schoolkantines en korte leveringsketens ondersteunen via Plan France Relance,” vervolgde Denormandie.
De nieuwe wet zal donderdag in het Franse staatsblad worden gepubliceerd.
Bron: VILT
Geef als eerste een reactie