Duitse slagers willen dit jaar gaan investeren

Naar aanleiding van IFFA, de grote vleesbeurs in Frakfurt werd in Duitsland een enquête georganiseerd door de Duitse slagersbond (DFV). Daaruit blijkt dat bijna de helft van de slagers investeringen wil uitvoeren in 2022.

Na twee jaar pandemie is een meerderheid van de ambachtelijke slagers nu toch wél optimistisch over de toekomst. Enerzijds was verkoop goed – zeker bij het begin van pandemie. Anderzijds was de horeca op slot. Bijna precies de helft van de 214 door het DFV ondervraagde respondenten plant grote investeringen. De slagers kijken in de eerste plaats naar hun atelier en hun machines. Iets minder dan een derde wil hierin moderniseren. Ongeveer 18 procent is van plan te investeren in de winkel of in software en ongeveer 15 procent wil geld uitgeven aan meer energie-efficiëntie.

Meer dan twaalf procent van de leden wil “aanzienlijk investeren in nieuw personeel”, wat de vereniging toeschrijft aan de gespannen situatie op de arbeidsmarkt. Voor partyservice, barbecues en andere spullen om feesten te organiseren, was er heel wat minder animo bij de Duitse collega’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*