Slagers weten programma ‘Dagelijkse kost’ goed te appreciëren

FABRIQUE IMAGIQUE - Persfoto's voorstelling nieuwe keuken Dagelijkse Kost

In hln verscheen een terugblik en algemene recensie van het kookprogramma Dagelijkse kost van Jeroen Meus. Een paar slagers kwamen aan bod en waren bijzonder te spreken over het tv-programma. Zijn programma heeft soms invloed op het aanbod dat ze brengen!

Luc Philips

Slager Luc Phlips (59) uit Hofstade heeft de effecten van Meus en zijn programma aan den lijve ondervonden. Drie jaar geleden werd witte pens uit zijn winkel Luc & Adi bereid in ‘Dagelijkse kost’. “Toen Jeroen Meus onze pens ‘superieure pens’ noemde, zagen we een half jaar lang een stijging in de verkoop. Tot op de dag van vandaag zijn er af en toe klanten die terugkomen voor onze witte pens.”

Rik van slagerij OX

“Als Jeroen speciale stukken vlees bereidt, zien we meteen een stijging van de verkoop”, zeggen Rik (35) en Fran van de culinaire slagerij Ox in Leuven. Fran is vooral blij dat Jeroen Meus vergeten stukken kalfs- of varkensvlees weer op de kaart zet.

“Met de chef die dagelijks op TV verschijnt, is zijn invloed op de Vlaamse keuken enorm, zoals vele slagers weten”, zegt Inge Ballieu (35) van het Gentse familiebedrijf Alfin. “Het is heel simpel: wat Jeroen in zijn stamppot stopt, verkoopt altijd beter.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*