Jonge slager ontvangt Unizo-label Handmade in Belgium

In de afgelopen jaren hebben verschillende slagers het HIB-label van Unizo bekomen. Een nationaal bekende slagerij die ook het HIB-label ontving was slagerij Van Gramberen. Maar ook heel wat jongeren willen dat label verkrijgen. Deze keer was een jonge slager uit Vlaams-Brabant aan de beurt: Siebren Sente (26) van Keurslagerij Basot in Landen. Siebren en zijn team doen er alles aan om zoveel mogelijk zelfgemaakte producten in de winkel te brengen.

Kort voor het uitbreken van de Coronapandemie (februari 2020), nam Siebren Sente de slagerij aan de Stationsstraat 124 in Landen over.

De slagerij heette vroeger Vershof Patrick. In 2009 werd het een Keurslagerij.
Dat hij – als jonge man – niet bang was om een dergelijke zaak over te nemen, heeft hij te danken aan zijn oud-werkgever en leermeester Van Laere van slagerij OX in Leuven: “Daar heb ik alles geleerd”, vertelt hij. “Mijn opstartperiode aan het begin van de corona-uitbraak was zeker niet gemakkelijk. Maar samen met mijn personeel hebben we er ons doorgeslagen. Ik run de zaak alleen met een team werknemers. We vormen samen een fantastisch ploeg. Met hen probeer ik zoveel mogelijk producten zelf te maken. Handmade, dus”.

Handmade in Belgium

“We willen opvallen met onze bereidingen,” legt Siebren Sente uit. “En hoe kunnen we dat beter doen dan door onze producten te bereiden met grondstoffen van lokale, Belgische leveranciers? Ons vlees, bijvoorbeeld, komt van een boer uit Meeuwen-Gruitrode. Ons varkensvlees is van het Belgische Duroc d’Olives en onze kip komt van het Belgische label Belle-Flamand. Deze erkenning is een positieve stimulans voor onze ploeg”, besluit Siebren Sente.

Keurslagerij Basot, Stationsstraat 124 3400 3400 Landen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*