Spaanse minister onder vuur wegens uitspraak over ‘minder vlees eten’

Het interview van de Spaanse minister Alberto Garzón met de Britse krant The Guardian over minder vlees heeft in zijn land tot een ware oproer geleid. Spanje, bekend om zijn ham en chorizo kon de uitspraken van de minister niet appreciëren.

Minister van Consumentenzaken Alberto Garzón wil de vleesconsumptie in zijn land verlagen. In een interview met The Guardian zei hij dat er een verband bestaat tussen de opwarming van de aarde en de bio-industrie. Hij wees daarvoor naar de megaconcerns die enorme hoeveelheden emissies produceren. Grote bedrijven die de milieuproblemen helpen veroorzaken, zoals de bodem- en waterverontreiniging.

Alberto Garzón: “Er bestaat een verband tussen de opwarming van de aarde en de bio-industrie”

Spanje, EU-koploper inzake vleesconsumptie

Spanje is een vleesminnend land. Qua vleesconsumptie is Spanje de koploper in Europa. Het interview van de minister werd door veel Spanjaarden afgekeurd. De verontwaardiging was zo groot dat de Spaanse regering zich genoodzaakt voelde zich van de uitlatingen te distantiëren. Ham en chorizo zijn heilig voor de meeste Spanjaarden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*