Brand bij slager Verstraeten in Bonheiden

In Bonheiden is donderdagochtend brand uitgebroken in de slagerij Verstraeten. De brand ontstond in het atelier en ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Er waren geen slachtoffers. De schade is wél aanzienlijk.

De brand brak kort voor 5 uur uit. Op dat moment was de slager aan het werk in zijn atelier. Hij was de eerste die de brand opmerkte. Hij lichtte onmiddellijk zijn bovenburen, die in het appartement boven de slagerij wonen, in. Zij waren al wakker geworden door de geur van het vuur. De slager liep de trap op en riep dat er brand was uitgebroken. De bovenbuur kon vervolgens met zijn vrouw en kinderen het appartement verlaten.

Rook en vuur

Die familie vond bij de ouders van de vrouw, die even verder in de straat wonen, onderdak. De politie en brandweer van Mechelen en Putte waren vrij snel ter plaatse. “Toen we aankwamen, sloegen de vlammen al door het dak van het atelier in het achterhuis”, vertelde de woordvoerder van de brandweer van Mechelen. “De bluswerken verliepen aanvankelijk moeilijk, maar het vuur raakte vlot geblust. Helaas voor de slager is er veel schade! Vermoedelijk ontstond de brand door een technisch defect in de droogkast. De slager werd naar het ziekenhuis overgebracht, omdat hij teveel rook had ingeademd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*