Noteer in uw agenda: de week van het konijn loopt van 26 januari tot en met 2 februari

SDpringroll met konijn

Noteer de datum: van woensdag 26 januari tot en met woensdag 2 februari vindt voor de zesde keer de “Week van het Konijn” plaats. Dit jaar nodigt VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing, de Belgen uit om verrassende recepten met konijn te creëren.

En natuurlijk moet je dan voor konijnenvlees van eigen bodem kiezen! Want als je zeker wilt zijn van je konijn, moet je voor een Belgisch parkkonijn opteren.

Konijn is allesbehalve ouderwets.

VLAM-woordvoerster Liliane Driesen vertelt enthousiast: “Als je aan konijn denkt, denk je meestal aan de stoofpot uit grootmoeders keuken. Het is erg lekker, maar je kunt zoveel meer met konijn doen. Wat dacht je van een loempia, een quesadilla of een wrap met konijn? Een broodje ‘pulled rabbit’? Of een ongelooflijk lekkere springroll? Met een parkkonijn van eigen bodem is alles mogelijk”.

Een weloverwogen keuze voor ons parkkonijn

Als u zeker wilt zijn van kwaliteit, kies dan voor Belgisch konijn dat garant staat voor kwaliteit. Zo worden alle parkkonijnen uitsluitend gevoed met een plantaardig dieet dat bestaat uit granen en luzerne. Dit bevordert het welzijn van het konijn. Bovendien gelden zeer strenge kwaliteitsnormen tijdens het slachten, het uitsnijden en de verwerking. Je kunt er dus zeker van zijn dat het konijn dat je koopt uiterst hygiënisch en smakelijk is.

Drievriendelijkheid

Liliane legt uit: “Als je konijnenvlees koopt, moet je letten op de herkomst van het vlees. België is een pionier als het gaat om normen voor dierenwelzijn. Onze Belgische konijnen hebben veel bewegingsvrijheid, worden uitsluitend gevoed met plantaardig voeder en worden vakkundig geslacht en verwerkt. Je koopt dus niet alleen lokale producten, maar ook producten waar diervriendelijkheid de nom is.

Meer informatie kunt u vinden op: www.konijn.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*