Slagerij Mortier: authentiek, milieuvriendelijk en met oog voor het commerciële, een visitekaartje voor Wimag

Cédric Mortier (33) won op Meat Expo de Meesterschapwedstrijd. Vier jaar lang mag Cédric zich nu de beste slager van België noemen! Al even trots als Cédric zelf is winkelinrichter Wimag, die Cédrics winkel mocht inrichten.

Samen met zijn vriendin Laura De Tavernier (31) opende Cédric vorig jaar tijdens de zomer een ruime slagerij op 500 meter van de vroegere beenhouwerij in Nevele. Die had hij in 2011 van zijn ouders overgenomen. Het nieuwe gebouw heeft een grondoppervlakte van 740 m2. Cédric wilde niet zomaar een slagerij, maar ging voor een gloednieuw en vooruitstrevend concept. Voor de inrichting zocht en vond hij een partner in Wimag. Samen ontwierpen ze deze verswinkel.

Foto: Cédric, samen met zijn vriendin Laura De Tavernier

Cédric Mortier: “In de oude winkel had ik amper vijf meter toonbank. In dit nieuwe pand heb ik een zee aan ruimte. De winkel is nu vijf keer gro-ter. Het assortiment verbreedde daarom enorm, maar dit betekende wel een complete transforma-tie. Vandaar de nood aan een winkelinrichter die mij bij deze verandering kon begeleiden. Ik wilde vooral dat het een fijne plaats zou worden, waar mensen alles onder één dak zouden vinden en een mooi shoppingmoment konden beleven.”

Wimag

Cédric Mortier: “Ik sprak met een aantal winkel-inrichters, maar liet Wimag uiteindelijk het inte-rieurontwerp creëren, omdat ze precies begrepen wat Laura en ik wilden. Ik vertelde Wimag wat ik in gedachten had. Wimag werkte die ideeën ver-der uit en verleende ons advies. Uiteindelijk zijn we om de tafel gaan zitten met de architecten, die het interieurplan tot in de details hebben uitge-werkt.

Foto: Ruim, maar toch charmant, gezellig en authentiek!

Kwaliteit

“De kwaliteit van het vlees en de verse producten is allesbepalend in een slagerij”, stelt Cédric. “De glazen rijpingskast voor de huisgemaakte rauwe hammen, buiken, gerookt spek, zoete salami en ‘boerkes’ staat rechts aan de ingang. Niets beter dan zo’n kast om het ambacht en de traditie van onze zaak zonder woorden te laten spreken. Het zicht op de werkplaatsen, waar we alles zelf uitbenen en verwerken, versterkt nog eens dit artisanale karakter. Het concept & de uitvoering van de winkelinrichter Wimag zorgde voor een vlot verloop van de werken en een punctuele oplevering. Net doordat Wimag alle werken in eigen atelier uitvoert, gaande van metaalafwerking, fabricatie van ramen, de koeling, enz kan je rekenen op een stipte timing. Bovendien is dit een garantie voor een uistekende service.”

Stijl

Cédric: “We gingen niet voor strak of modern, maar voor een warm ruimtegevoel met hoge plafonds van drie meter. De kleurkeuze (wit en zwart) is optimaal omdat die het vlees en de verse producten het best tot hun recht laat komen. En de koeltoonbank is de beste in zijn soort. Het gaat om gepulseerde koeling met plaatkoeling. De koeltoonbanken met verhoogde presentatie zijn 85 cm diep. Wimag is erin geslaagd om – ondanks de grootte van de winkel – toch het authentieke karakter van onze zaak, die over vijf generaties heen loopt, te bewaren.”

Commercieel succes

“De flow die de klanten hier volgen, krijgt bij Wimag de hoogste aandacht. Uiteindelijk is dit een bepalend element voor het commerciële suc-ces van je zaak. Er werd doelbewust voor veel zelfbediening gekozen.Wimag denkt eveneens actief commercieel met je mee. Ook naar bran-ding toe. De wijze waarop onze zaak het best in the picture wordt gebracht, werd door Wimag volledig ondersteund.

Duurzaam en vernieuwend

“Door de vernieuwde winkel is de verkoop gigantisch gestegen. Ik ben Wimag dankbaar voor de zorgvuldige en goede begeleiding van dit project. Dit gaf mij ook het vertrouwen om aan de Meesterschapwedstrijd deel te nemen”, stelt Cédric. Niet alleen qua sfeer en ontwerp, slaagde Wimag in haar opzet, maar ook qua duurzaamheid is dit bedrijf een voortrekker. De koeling gebruikt CO2 als koelmiddel (ecologisch en veilig).

Vooruitstrevend

Jan Meire: “Wimag wil niet alleen mee zijn met de tijd, maar wil vooral vooruitstrevend zijn. Van-daar onze slogan ‘Wimag Food Shop Innovation’. Net zoals Cédric onderging Wimag de laatste vijf jaar een sterke groei. Slagerij Mortier is niet di-rect een standaardproject, maar desondanks toch een ambassadeur voor het ambacht en een visite-kaartje voor Wimag.”.

Auteur Mieke Witdouck – foto’s Wimag, portret: eve

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*