Belgian Pork Group verwerft Van Bogaert Vleesverwerkers

De Belgische varkensgroep van CEO Jos Claeys heeft het familiebedrijf Van Bogaert Vleesverwerkers overgenomen. De mededingingsautoriteiten hebben op 8 november het groene licht gegeven. De familie Van Bogaert uit Oost-Vlaanderen is de verkoper, maar investeert ook 15 miljoen euro in Belgian Pork Group. Een teken van groot vertrouwen.

Met meer dan 1.600 werknemers en een omzet van ongeveer 750 miljoen euro is Belgian Pork Group de grootste slacht- en versnijdingsgroep van het land. Dankzij haar verticale aanpak van de verwerking van varkensvlees en de specialisatie en automatisering van haar verschillende verwerkingseenheden, is de Belgian Pork Group een “must have” geworden.

De meest recente kapitaalsverhoging (een investering van 15 miljoen euro) werd uitgevoerd door Olivier Van Bogaert van Zele. Zijn bedrijf is ook actief in de sector en staat bekend als specialist in het versnijden en uitbenen van hammen en schouders. Het bedrijf van Olivier, dat in de jaren 1970 is opgericht, heeft een zeer goede reputatie en staat bekend om zijn hoogwaardige productieprocessen. Dit is dus een grote toegevoegde waarde voor de Belgische varkensgroep.

De Belgian Pork Group is in 2016 ontstaan uit de fusie van Westvlees (familie Claeys) en Covalis (Boerenbond). Het bedrijf exporteert naar ongeveer 50 landen wereldwijd en heeft meer dan 420.000 ton verwerkt varkensvlees.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*