Makro wil halve varkens verkopen

Na de verkoop van halve koeien, zal Makro nu ook halve varkens aanbieden. Nu de inflatie toeneemt, hoopt de supermarkt dat het populair wordt om grote hoeveelheden vlees tegen een concurrerentiële prijs aan te bieden. In China is het gebruikelijk dat klanten buiten de supermarkt in de rij staan met een half varken in hun karretje. Ook de Makro-supermarkt zal tijdelijk deze verkooptactiek hanteren na het succes van de verkoop van halve runderen.

“Makro is een groot-retailer”, legt inkoper Jean-Philippe Monmart uit, “klanten komen niet naar ons om een fles shampoo of een pot melkpoeder te kopen, maar om grote voorraden in te slaan. Een half varken is 33 kilo vlees in 10 verschillende stukken. Op die manier leren de mensen alles over varkensvlees herontdekken, niet alleen de ribbetjes of de gehaktbereidingen, maar bijvoorbeeld ook een heerlijk schoudergebraad”.

Wie zijn half varkensvlees bestelt, kan het twee dagen later afhalen in de vleesafdeling van een macrozaak. Monmart: “Pas nadat de bestelling is verwerkt, wordt alles vacuüm verpakt, zodat het gemakkelijk kan worden ingevroren. Op die manier zorgen we ervoor dat er geen varkensvlees verloren gaat. Met de conventionele verpakkingen die je in de vleesafdeling van supermarkten vindt, kan dit niet worden gegarandeerd, en dat is jammer. Net als iedereen willen wij onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk verkleinen en voedselverspilling zoveel mogelijk voorkomen. Het is een teken van respect voor producenten en dieren.

Een eerlijke prijs

Eerder dit jaar verkocht de Makro al halve runderen, een bestelling van 180 kilo vlees. “We hebben het halve runderpakket al zo’n 30 keer verkocht en veel kleinere pakketten van 10 kilo. We zullen ze ook voor varkens aanbieden. De campagne loopt maar over twee weken,” zegt Monmart.

Het vlees is voor 100 procent traceerbaar naar de producenten met wie Makro als vaste leverancier samenwerkt. “Wij bieden het vlees aan tegen een veel betere prijs, 6 euro per kilo, dus wat we besparen door minder afval te produceren, gaat volledig naar de consument. Vanaf het nieuwe jaar zullen de prijzen sterk stijgen als gevolg van de inflatie, dus we verwachten dat veel mensen een voorraad zullen willen aanleggen. Als je met een paar buren samenwerkt, kun je een aardige winst maken. En je laat een traditie herleven uit het verleden waar mensen een heel dier met elkaar deelden.

De campagne van de Makro loopt tot eind november.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*