Nieuwe halal-slagerij ‘Vleesatelier ER’ in Scherpenheuvel geopend

Na twee jaar stilleegstand is het imposante gebouw van de voormalige Keurslager Nuyts aan de Basilieklaan in Scherpenheuvel weer volledig operationeel. Erhan Kocyigit (42) opende onlangs het ER Vleesatelier, de eerste halal-slagerij in de regio. Erhan heeft culinaire roots en is de man achter de Pizzeria en Grill Unal Snacks in Begijnendijk.

ER Vleesatelier is een halal slagerij, wat betekent dat er geen varkensvlees te vinden is. “We zijn er voor iedereen die van vlees houdt. Met uitzondering van varkensvlees vindt u hier de beste selectie lamsvlees, rundvlees, kalkoenvlees, kip, wild, gehakt, hamburgers en streekproducten. Onze producten zijn elke dag vers omdat we rechtstreeks samenwerken met de slachthuizen in Aalst en Bree”, zegt hij.

“Sedert dit najaar hoeven de mensen in deze regio niet meer naar een Turkse of Marokkaanse halal-slager in Antwerpen of Brussel, maar kunnen ze bij ons terecht”, zegt Erhan verheugd. “Naast de toonbank- en winkelverkoop kunnen ook andere horecabedrijven, brouwerijen en restaurants bij de slagerij inkopen.”

Vleesprijzen onder controle houden

Erhan Kocyigit heeft de liefde voor de keuken van zijn moeder geërfd: “Zij was vroeger kok en kan nog steeds fantastisch koken. Zij leerde het op haar beurt van haar moeder. In Turkije kookte mijn grootmoeder voor het hele dorp. Ik ben eerder een fijnproever. Mijn passie ligt bij het ondernemen. ik wil succes boeken en daarvoor moet het hele plaatje kloppen. Ik ben 20 jaar geleden begonnen met het restaurant Unal-Snacks in Begijnendijk,” vertelt de ondernemer. “Vanuit mijn culinaire taken groeide de idee om een slagerij te openen. Door de stijging van de vleesprijzen vorig jaar, dacht ik dat het nu wel het juiste ogenblik was. Zo kunnen we het allemaal wat beter onder controle houden!”

De familie Nuyts

Met ER Vleesatelier krijgt de winkel van de oude en bekende slagersfamilie Nuyts een volwaardige opvolger. “Ik heb veel respect voor de vele generaties slagers van de familie Nuyts die Scherpenheuvel in de afgelopen 130 jaar hebben voorzien van goed vlees. Ik heb Michel Nuyts, de laatste actieve slager, die tot een jaar geleden hier nog werkte, om zijn goedkeuring gevraagd. Hij verkocht de zaak ook aan mij. Hij is er trots op dat er hier weer kwaliteitsvlees wordt aangeboden,” aldus Erhan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*