HIB-label van Unizo voor passie en ambitie van Niels en Leslie van slagerij Boeuf

Begin 2021 openden Niels Claessens (27) en Leslie Kingambo (26) de artisanale slagerij “Boeuf” in Mechelen-Bovelingen. Ze hebben op 3 november 2021 het officiële “Handmade in Belgium” label van Unizo gekregen voor hun zaak. Het HIB-label staat voor ondernemers die authentieke producten maken op kleine schaal.

Niels Claessens (27) en Leslie Kingambo (26) komen oorspronkelijk uit Sint-Truiden, maar wonen al bijna twee jaar in Opheers. Leslie vertelt: “Niels stond aan het hoofd van de slagerij van Beenhouwerij Renmans in Tienen, maar hij droomde altijd al van een eigen slagerij,” vertelt Leslie. “Op een dag kwamen we langs een slagerij die al een hele tijd gesloten was. Aangezien we koeien in de buurt kweekten, leek het ons een ideale plaats. In november 2020 waagden we de sprong. Ikzelf werkte vroeger in een boekhoudkantoor, maar nu sta ik voltijds in de winkel.”

Foto: Het HIB-label staat voor ondernemers die authentieke producten maken op kleien schaal

Authentieke producten

Maar het koppel liet het daar niet bij. Ze gingen ook voor het Unizo Handmade in Belgium-label en haalden dat ook binnen. Het UNIZO Handmade in Belgium-label werd overhandigd door de gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx: “Met dat label zetten we ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. Het ambachtswerk van Niels en Leslie past perfect binnen deze filosofie en wij zijn dan ook erg trots dat ook zij vanaf nu het officiële Handmade in Belgium-label mogen dragen.”

De meterslange koeltoonbank van slagerij Boeuf bevat voornamelijk fijne vleeswaren, huisgemaakte salades, diverse dagschotels en kwaliteitsvlees. “We bieden ook een verscheidenheid aan kazen, brood en zelfs wijn. Ons vers vlees is echter het speerpunt. We werken met uiterst mals Duroc-varkensvlees en Limousin-rundvlees van onze eigen boerderij,” vertelt slager Niels enthousiast. “We hebben wat Limousin runderen in de buurt die we zelf kweken. Het vlees heeft een mooie rode kleur met een bijzondere marmering, is heerlijk sappig en ongelooflijk mals. Een echte smaakervaring.

Passie en ambities

“Ik denk dat we het werk van Niels en Leslie met twee woorden kunnen samenvatten: passie en ambitie”, aldus Eric Dupain, voorzitter van Unizo Heers-Borgloon. “Passie voor het ambacht en ambitie om met grondstoffen hun eigen rundvleesgerechten te creëren. Ik ben er trots op dat deze jonge mensen de moed hebben gehad om dit jaar in onzekere tijden de stap te zetten om hun eigen bedrijf op te richten en ervoor te kiezen deel uit te maken van de Unizo-familie. Wij hopen dat het vele anderen zal inspireren om hun eigen bedrijf op te richten, in hun eigen mogelijkheden te geloven en deel uit te maken van een familie van ondernemers die zowel plaatselijk als nationaal actief zijn.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*