Slagerij Snels uit Wortel viert 35-jarige bestaat

Rudi Snels (56) en Ingrid Leuse (52) verkopen al 35 jaar vlees- en vleeswaren in de slagerij naast hun huis in de Pastorijstraat in Wortel. Op zaterdag 30 oktober vierde het slagersechtpaar samen met alle klanten haar jubileum.

Het is precies 35 jaar geleden dat Rudi Snels de winkel opende. De receptie werd gehouden in een speciaal daarvoor opgetrokken feesttent. Gedurende de hele week waren er speciale aanbiedingen waarbij op sommige producten een promotie van 35% werd gegeven.

Rudi Snels vertelt over de opstart 35 jaar geleden. “Ik kom uit een boerenfamilie. Mijn broer had al een slagerij in Loenhout (Wuustwezel), wat mij ook op het idee bracht om een slagerij te openen. Na een tweejarige leertijd ben ik in Wortel met een slagerij gestart. Ik was pas 21 en nog vrijgezel. Mijn vader had zijn landbouwersactiviteiten opgegeven en een huis gekocht in Wortel. In de tuin naast het huis was er genoeg ruimte om een werkplaats en een winkel in te richten.

De zaken gingen goed en Rudi zou spoedig hulp nodig hebben. Zo kwam Ingrid in beeld. Ze kwam daar om te werken. Het klikte tussen beide. Een dik jaar later trouwden ze. Sedertdien hebben we de slagerij altijd samen gerund. Op maandag en dinsdag, komt er iemand ons helpen. Onze dochter steekt soms ook een handje toe.

In de afgelopen 35 jaar is er veel veranderd voor Ingrid en Rudi. Mensen hebben minder tijd om te koken. De omvang van hun boodschappen is afgenomen. Gezinnen zijn ook kleiner geworden. “Het klinkt misschien vreemd, maar Corona is goed geweest voor ons bedrijf”, vertelt Rudi. “Mensen kopen vaker lokaal en hebben meer tijd om zelf iets klaar te maken. Ook het feit dat er sinds vorig jaar een bakkerij in Wortel is, komt ons ten goede”.

Het echtpaar Snels-Leuse is van plan nog minstens vijf jaar door te gaan. De winkel werd eind augustus gerenoveerd. Onze zoon en dochter kozen voor een ander beroep waardoor we geen opvolger hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*