Slagersleerlingen presenteren streekproducten en vegetarische bereidingen tijdens Avond van de West-Vlaamse slager

Op 19 oktober vond in Roeselare de vierde editie van de Avond van de West-Vlaamse slager plaats. Slagerijleerlingen van drie slagerijscholen in West-Vlaanderen presenteerden acht nieuwe West-Vlaamse streekproducten, waaronder twee vegetarische producten. Op die manier beantwoordt de sector aan de vraag van flexitariërs.

De leerling-slagers werkten maandenlang aan de nieuwe streekproducten. Op de Avond van de West-Vlaamse slager hebben zij die en dr bijhorende recepten aan de aanwezige slagers voorgesteld. Vanaf november zullen die nieuwe producten worden uitgestald in de deelnemende slagerswinkels.


Nieuwe regionale producten

J. de Bethune

Elk van de drie scholen produceerde twee klassieke slagersproducten, zoals een zomerburger, langzaam gegaarde gemarineerde kalfskoteletjes en Rode Riletto. Er waren ook twee vegetarische producten: een groentekroket met broccoli, bloemkool en wortelen en een kaas- en groentekroket met zeewier. Deze producten zijn een uitbreiding van het ambachtelijke assortiment van de slager zonder vleesproducten volledig te vervangen. Vleesproducten bevatten immers belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en vitamine B12.

“Samen met de West-Vlaamse Slagersbond zetten we de knowhow en passie van onze slagers in de verf”, zegt Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “Het daagt de slagerijsector ook uit om te blijven innoveren en nieuwe oplossingen te vinden om de harten van steeds veeleisender klanten te winnen.

Etiket 100% West-Vlaanderen

Voor alle recepten gebruiken de leerling-slagers streekproducten, die voor 100% afkomstig zijn van landbouw- en streekproducenten uit West-Vlaanderen. Producten met het 100% West-Vlaams label zijn authentieke en eerlijke landbouw- en streekproducten. Bethune: “Deze unieke samenwerking met de West-Vlaamse Slagersbond is het bewijs dat wij geloven in authentieke en lekkere streekproducten.

Avond van de West-Vlaamse Slager

De Avond van de West-Vlaamse Slager is een tweejaarlijks initiatief en het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse Slagersbond, 100% West-Vlaanderen en de drie slagersscholen Syntra West, GO! Atheneum Diksmuide en Ter Groene Poorte.

Hieronder vind je de brochure met alle recepten en meer informatie over de West-Vlaamse lokale prodicten, gemaakt door Pom West-Vlaanderen. Een absolute aanrader!

Bekijk de recepten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*