Ook in Frankrijk stijgt het aantal flexitariërs sterk

De consumenten van de vleesvervangingssubsituten waren twee jaar geleden nog maar een handvol activisten die niet aarzelden om de nog steeds onsmakelijke producten te verorberen. Vandaag zijn er al heel veel Fransen die deze producten eten. De meeste van die mensen noemen zich flexitariërs (vegetariërs die zichzelf een occasionele vleesconsumptie toestaan).

Deze groep wordt aangetrokken door de nieuwigheid, maar ook door de aantrekkelijke bereidingen dankzij de snelle technische vooruitgang en een doortastende marketing. Bijna een kwart van de Fransen noemt zich nu flexitariër, zo blijkt uit een studie van Ifop-France-Agrimer, en 2,2% eet helemaal geen vlees meer!

beeld: Umiami

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*