Ter Beke neemt Marcassou en Aoste over

Ter Beke is de nieuwe eigenaar van merken als Marcassou, Aoste en het Nederlandse worstenmerk Stegeman. De groep heeft een akkoord bereikt met Sigma, de moedermaatschappij van Imperial Meat Products.

Op woensdag 6 oktober onderhandelde Sigma, de moedermaatschappij van merken zoals Marcassou en Aoste, met verschillende potentiële kopers, waaronder de Belgische vleesproducent Ter Beke en zijn Britse tegenhanger Hilton Food Group. op donderdag 7 oktober maakte Ter Beke bekend dat de deal rond is. De vleesproducent ter Beke, die vorig jaar een omzet van 717,4 miljoen euro realiseerde, is nu de trotse eigenaar van de zes productievestigingen van Sigma in België en Nederland. Daartoe behoren het hoofdkantoor in Lievegem, de vier Belgische productievestigingen Cornby, Amando, Dacor en Champlon, alsmede een fabriek in Overijssel in Nederland.

Marcassou, Imperial, Leielander, Stegeman en Aoste

Piet Sanders

Merken zoals Marcassou, Imperial, Leielander, Justin Bridou Stegeman en Aoste worden op deze locaties geproduceerd. Hoewel de overeenkomst reeds is gesloten, is alleen de officiële goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten nog hangende. Piet Sanders, CEO van Ter Beke, kijkt echter nu al uit naar de overname: “Door de fusie met Imperial en Stegeman kunnen we beter inspelen op trends in de voedingsmarkt, zoals het toenemende belang van snacks en de groeiende vraag naar vegetarische en plantaardige producten. Samen zullen we hier een succesverhaal van maken dat zal bijdragen tot de groei van het bedrijf in zowel België als Nederland”.

Over Sigma

Sigma is een Mexicaans agro-voedingsbedrijf dat in ons land vrij onbekend is. Het is een dochteronderneming van het industriële conglomeraat Alfa en heeft 18.000 mensen in dienst in 18 landen, waaronder België. Het heeft een portefeuille van bekende merken, zoals Yoplait.

Merken Ter Beke

Ter Beke, genoteerd op Euronext, had in 2020 een omzet van 720 miljoen euro voor 12 productievestigingen in Europa en 2.650 werknemers. Ter Beke heeft tal van merken in portfolio. Het bekendste merk is Come a casa, marktleider op de Belgische markt met mediterrane vers bereide maaltijden, gaande van lasagnes, pasta’s en pizza’s. Verder zijn de figuurtjes van Studio 100 populair voor de allerjongsten, zoals Plop, Maya De Bij en Samson&Gert. De figuurtjes zijn terug te vinden in tal van fijne vleeswaren ontwikkeld op maat van deze doelgroep. In samenwerking met Weight Watchers heeft Ter Beke een lekker assortiment van mediterrane bereide gerechten ontwikkeld volgens de Weight Watchers eisen en verwachtingen. verder is er ook L’Ardennaise. En tot slot heeft Ter Beke voor de professionele doelgroep (slagers, traiteurs, enz.) specifieke bulkproducten in het aanbod met kwaliteitswaarborg onder de merken Vamos en Daniël Coopman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*