VRT verslaat de wedstrijd van het Gouden Mes tijdens Kortrijk Xpo.

Maandag 27 september 2021 vond de wedstrijd van het Gouden Mes plaats tijdens Meat Expo in Kortrijk Xpo. Dit is een wedstrijd waarbij  jonge leerling-slagers uit de leertijd/duaal leren hun vakmanschap moeten bewijzen aan de hand van een aantal praktische proeven. Doel is om het ambacht te promoten. Door de aanwezigheid van VRT kon heel Vlaanderen de wedstrijd volgen.

Binnen een tijdslimiet (90 minuten) moeten zij drie opdrachten vervullen. Ten eerste een carré of varkensribstuk uitbenen. Ten tweede een gepeld schouderstuk afvliezen en tenslotte creatief zijn met gehakt. Concreet bestaat die laatst opdracht uit het creëren van drie verschillende pan- en/of vlugklare bereidingen uit gehakt en spek.

Maxim Breemeersch werd eerste. Hij ontving uit handen van Mevr. Dupont van de gelijknamige firma het Gouden Mes. De voorzitter van de Landsbond Yvan Claes stond er trots bij. Maxim Breemeersch is een leerling van Syntra West Campus Kortrijk.

VRT promoot slagersberoep

Het Gouden Mes wil het het ambachtelijke in het slagersberoep bevorderen, de stiel promoten, en de deelnemers de kansen geven om op Vlaams niveau hun vakmanschap te vergelijken. Dit jaar zakte de VRT naar Kortrijk af om deze wedstrijd te verslaan. Het vakmanschap van de jongeren werd zeer goed in beeld gebracht door de VRT! Zo slaagden de organisatoren dubbel in hun opzet!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*