Imperial Meat Products wint Corporate4Animals 2020-prijs

Eurogroup for Animals, de overkoepelende organisatie van Europa’s toonaangevende dierenwelzijnsorganisaties – waaronder GAIA – heeft tijdens haar Algemene Vergadering haar #Corporate4Animals-prijs toegekend aan Imperial Meat Products, het bedrijf achter de merken Aoste en Marcassou. IMP is genomineerd door GAIA. De #Corporate4Animals Award is een erkenning voor bedrijven die zich sterk hebben gemaakt voor dierenwelzijn.

Criteria voor de toekenning van de prijs zijn onder meer innovatiepotentieel, duurzaamheid, impact (aantal betrokken dieren en mate van verbetering van het dierenwelzijn), communicatie en transparantie naar het publiek toe. Imperial Meat Products, dat zijn succes dankt aan de verwerking van vlees, heeft besloten 50% van zijn productie uitsluitend vegetarisch of veganistisch te maken. “IMP is de verdiende winnaar,” zegt Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA. Als vleesverwerkend bedrijf neemt het IMP verantwoordelijkheid voor belangrijke sociale uitdagingen door de eetgewoonten van de consument te helpen veranderen. Dus dit is geen normale situatie voor IMP. We hopen dat andere bedrijven in de vleesindustrie dit voorbeeld zullen volgen in het belang van mensen, dieren en de planeet.”

De winnaar van de #Corporate4Animals 2020 award zal deel uitmaken van de overgang naar een samenleving waarin steeds minder vlees wordt geconsumeerd. Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, zelfs een vleesverwerkend bedrijf als Imperial Meat Products biedt vegetarische en 100% veganistische producten aan.

Minder vlees, vegetarisch en veganistisch

In samenwerking met Aoste heeft Imperial Meat Products sinds 2017 al 11 veganistische vleeswaren en vegetarische spreads gelanceerd, evenals 7 soorten vegetarische hamburgers en veganistische pasteitjes. Het bedrijf hoopt de verandering in alle 2.000 slagerijen in België te kunnen doorvoeren. Met het nieuwe merk “Vegalia” heeft de onderneming dit jaar een assortiment van ongeveer 9 crèmes en componenten voor vegetarische en veganistische gerechten op de markt gebracht. Bovendien zet de onderneming zich in voor de productie van diervriendelijker vleesproducten.

CEO Remco Kok reageert enthousiast: “We zijn erg blij met deze erkenning van GAIA. Deze prijs is een mooie beloning voor onze inspanningen. Dierenwelzijn is een van de kernwaarden van ons bedrijf. Dit komt tot uiting in de recente lancering van ons nieuwe Marcassou-label, “Le Cochon bien-être”, dat de lokale vleesproductie en het dierenwelzijn bevordert: Varkens worden grootgebracht op stro, hebben meer ruimte en worden niet gecastreerd. Het streven naar meer dierenwelzijn zal voor ons in de toekomst steeds belangrijker worden.”

0-50-100 doelstelling tegen 2025

In de overtuiging dat de consument steeds meer geneigd is minder of helemaal geen vlees te eten, heeft Imperial Meat Products een “0-50-100”-doelstelling vastgesteld: Consumenten zijn steeds meer geneigd minder of geen vlees te eten, waarbij 0% een minimale impact op de planeet betekent. 50% verwijst naar twee verschillende ambities: 50% productie van beter, diervriendelijker vlees en 50% vegetarische alternatieven, hybride producten of nieuwe vleesvrije concepten. 100% staat o.a. voor samenwerking en transparantie over de herkomst van dieren en grondstoffen. Tot slot is het reclamebudget van Aosta TV in 2020 volledig gewijd aan vegetarische en hybride aanbiedingen.

Bron: GAIA

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*