Slager Blockeel wint Mooiste Vleestoog 2021

Op vrijdag 25 juni viel Blockeel de eer te beurt de titel van Mooiste Vleestoog 2021 in de wacht te slepen in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers. De welverdiende zilveren en bronzen medailles gingen naar Keurslager Lieve & Patrick uit Opglabbeek en Slagerij Johan & Inge uit Ertvelde. De wedstrijd maakt deel uit van Beste Versspecialist 2021 en is een initiatief van VLAM om verantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische oorsprong te promoten.

Een aantrekkelijke uitstalling van verse producten in de toonbank is het beste lokmiddel om mensen naar uw zaak te krijgen. Een slagerij moet daar vooral veel belang aan besteden daar verse kwaliteitsproducten door de consument geassocieerd worden met kwaliteit in het algemeen. Ook het imago van de hele winkel wordt erdoor versterkt. Door lokale producten onder de aandacht te brengen, speelt u in op een vraag van de klant. Met de wedstrijd Mooiste Vleestoog’ wil VLAM de versverantwoordelijken en hun teams motiveren en belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische oorsprong in de kijker te zetten.

Slagerij Blockeel wint

Slagerij Blockeel heeft de ‘Mooiste Vleestoog 2021’ gewonnen in de categorie Slagers, Speciaalzaken en Markthandelaren. Het familiebedrijf wordt geleid door Tom en Nathalie Blockeel, die de derde generatie zijn. Slagerij Blockeel hecht veel belang aan vakmanschap, kwaliteit en presentatie en biedt een ruim assortiment Belgisch wit-blauw aan en hoevevarkensvlees. Bijzonder is dat het Witblauw rundvlees uit de stal van Blockeel, komt.

Tom: “Wij vinden dat we trots mogen zijn op ons Belgisch varkens- en rundvlees, maar lokaal vlees krijgt nog steeds niet de aandacht dat het verdient. Zo heeft het Belgisch rundvlees dat wij zelf kweken en in onze slagerij verkopen, een kenmerkende smaak. Het is mals, niet te vet en betaalbaar. Geweldig toch dat we onze klanten dit korte-keten product kunnen aanbieden? De wedstrijd Mooiste Vleestoog was dan ook een mooie gelegenheid om te laten zien hoe trots we zijn op dit vlees. En we vonden het ook fijn om ons team even in de bloemetjes te plaatsen. Wij zijn niet alleen trots op onze producten, maar ook op onze gepassioneerde en gemotiveerde medewerkers die elke dag hard werken in ons bedrijf. Zij delen ons geloof in lokale producten”.

De welverdiende zilveren en bronzen medailles gingen naar Keurslager Lieve & Patrick uit Opglabbeek, met een vleestoonbank die niet minder dan 300 producten aanbiedt, waarvan 70% op ambachtelijke wijze wordt bereid, en Slagerij Johan & Inge uit Ertvelde, een trots familiebedrijf dat exclusieve verdeler is van het erkende streekproduct Kaantjesworst.

Verloop wedstrijd

Alle onafhankelijke slagers, speciaalzaken en markthandelaren konden deelnemen aan de wedstrijd “Mooiste vleestoog”. Deelnemers aan de wedstrijd hadden van 24 februari tot 6 april 2021 de tijd om hun sollicitatie in te dienen via de website www.besteversspecialist.be. De aanvragen werden beoordeeld door een panel van deskundigen. Degenen die doorgingen naar de volgende ronde werden bezocht door mystery shoppers. De mystery shoppers beoordeelden de aanvragers op tien criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun vleestoog en het aanbod van vers rund- en varkensvlees.

Het eindoordeel in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers werd geveld door expert-jurylid Norbert Van Speybroeck, vicevoorzitter van Landsbond Gent en een gerespecteerd personaliteit in de slagerswereld. Hij bezocht persoonlijk de drie finalisten en koos de uiteindelijke winnaar.

De genomineerden voor de Mooiste Vleestoog werden in de eerste plaats beoordeeld op de aantrekkelijkheid van hun zaak en hun Belgische aanbod vers vlees. De prijsuitreiking vond plaats in de winkel van de winnaar.

Prijzenakket

De winnaar van de “Mooiste vleesprijs” in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers ontvangt een cheque van 1 000 euro, een luxe steakmes, promotiemateriaal om de overwinning in de winkel onder de aandacht te brengen en media-aandacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*