Fabriek kweekvlees in Israël geopend

Op woensdag 23 juni 2021 kondigde het bedrijf Future Meat uit Israël aan de eerste industriële kweekvleesfabriek te hebben geopend.Die is geopend in de stad Rehovot, de thuisbasis van het Weizmann Institute of Science en de Hebrew University of Jerusalem – Faculty of Agriculture. Per dag kan in Rehovot 500 kilo aan gekweekt vlees worden geproduceerd. Het bedrijf hoopt in 2022 de eerste producten op de markt te brengen.

Met de mogelijkheid om 500 kilogram gekweekte producten per dag te produceren, gelijk aan 5.000 hamburgers zet deze fabriek van schaalbare celgebaseerde vleesproductie een grote stap naar een nieuwe realiteit. “De opening van de nieuwe fabriek is een belangrijke stap naar de markt voor Future Meat Technologies. Het is een essentiële voorwaarde om onze producten tegen 2022 in de rekken te krijgen”, reageert Rom Kshuk, CEO van Future Meat Technologies. “Het hebben van een draaiende industriële lijn versnelt belangrijke processen zoals regelgeving en productontwikkeling.”

Supersnel vlees

Yaakov Nahmias

Momenteel kan de fabriek kip, varkensvlees en lamsvlees produceren, zonder gebruik te maken van dierlijk serum of genetische modificatie, de productie van rundvlees volgt binnenkort. Het bedrijf beweert dat haar unieke platform snelle productiecycli mogelijk maakt – ongeveer 20 keer sneller dan de traditionele veeteelt. De technologie die Future Meat gebruikt is gebaseerd op het werk van Prof. Yaakov Nahmias, verbonden aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en oprichter het bedrijf. Nahimas stelt in de krant JNS: “Na te hebben aangetoond dat kweekvlees – sneller dan verwacht -kostendekkend kan zijn, zal deze productiefaciliteit een revolutie veroorzaken”.

Milieu

“Deze fabriek demonstreert onze eigen schaalbare rejuvenation technology, waardoor we productiedichtheden kunnen bereiken die 10 keer hoger zijn dan de industriële standaard. Ons doel is om kweekvlees voor iedereen betaalbaar te maken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we heerlijk voedsel produceren dat zowel gezond als duurzaam is, zodat we de toekomst van de komende generaties veilig kunnen stellen”, voegde hij eraan toe.

Volgens het bedrijf produceert de productie van kweekvlees naar verluidt 80% minder broeikasgassen, gebruikt het 99% minder land en verbruikt het 96% minder water dan de conventionele vleesproductie.

(Meer hierover in rapport CE Delft)

USA


Het bedrijf streeft ernaar de Amerikaanse retail in 2022 te bereiken en is momenteel bezig met het goedkeuren van zijn productiefaciliteit bij regelgevende instanties in meerdere gebieden. Het bedrijf heeft verschillende locaties in de Verenigde Staten op het oog voor de geplande uitbreiding.

Bron: JNS

Beeld: LinkedIn, Wikimedia Comons

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*