Keurslager Stijn en Leen neemt zaak Pierloot uit Torhout over

Luc Pierloot (59) en Ann Desender (59) uit Torhout laten hun zaak over aan Stijn Everaert (38) en zijn vrouw Leen Bolle (34), die sinds drie jaar Keurslager Stijn en Leen in Ichtegem uitbaten. Voortaan is de winkel ook op zondag open. Vers vlees krijgt binnen de slagerij een ereplaats.

Eind november gaat de winkel Pierloot in Torhout even dicht en na een korte periode van sluiting zal de slagerij op 20 januari opnieuw open gaan onder de nieuwe naam Keurslager Stijn en Leen. Het grote bord bovenaan zal dus vervangen worden. ook de strategie van de slagerij verandert een beetje. “We gaan ons meer toeleggen op vers vlees”, legt Stijn uit, die het vak leerde aan de slagerijafdeling van Ter Groene Poorte in Brugge. Later deed hij nog ervaring op bij onder meer slager Hendrik Dierendonck waar hij vooral de liefde voor vers vlees ontdekte.

De geschiedenis van de overgenomen Slagerij Pierloot gaat 66 jaar terug, toen André Pierloot, de vader van de huidige slager Luc Pierloot (59), de zaak overnam van Gerard Bostyn. Gerard Bostyn had de slagerij in 1946 overgenomen van André Hemeryck, de peetvader van André Pierloot. Via die laatste had zijn vader de kans om die slagerij over te nemen. Luc Pierloot begon eind jaren 1970 in de slagerij van zijn vader te helpen en nam de zaak in 1993 over samen met zijn echtgenote Ann Desender (59). Luc werkte al die jaren in de zaak, terwijl Ann de zaak runde. Dit jaar nog hangt hij zijn slagerskiel aan de haak. “Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn 60ste zou stoppen”, legt Luc uit.

Nieuwe openingsuren

De openingsuren zullen veranderen. Aangezien de winkel pas drie jaar geleden werd gerenoveerd, zal er niet zoveel moeten veranderen. De slagerij zal op woensdag en weekendmiddagen gesloten zijn. Daardoor zal de winkel wél op zondagochtend open zijn. Stijn zal een winkelverantwoordelijke aanstellen in Torhout, terwijl hij in Ichtegem zal blijven werken. Goede kandidaten kunnen solliciteren

Nieuw aanbod met oude toppers

Enkele van de beste producten van de voorgangers Luc en Ann zullen in het assortiment blijven, zoals de préparé du chef en cordon bleu. De recepten zijn doorgegeven aan de opvolger. “Een deel van de recepten, zoals onze paté en preskop, komt nog uit de tijd van mijn vader”, herinnert Luc Pierloot.

Stijn Everaert: “Elke week zullen we verschillende runder-, varkens- en gevogelterassen in de kijker zetten. Ook charcuterie maakt deel uit van het aanbod. Natuurlijk zullen er ook altijd vleeswaren en worsten worden bereid.”

Hugo Verrieststraat 35 8480 Ichtegem WEST-VLAANDEREN

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*