Nieuwste boek van Peter De Clercq over barbecueën is een echte BBQ-bijbel

Peter De Clercq, eigenaar en chef-kok van restaurant Elckerlijc in Maldegem (Kleit), is een echte meester van het vuur en een expert in grillen. In 2003 won hij met het Belgische team het Wereldkampioenschap Barbecue in Jamaica. Hij schreef verschillende bestsellers over barbecue en is regelmatig te gast in diverse media. Dit jaar publiceert hij een overzichtswerk: BBQ & Outdoor.

Met 30 jaar ervaring biedt Peter De Clercq een overzicht van de meest inspirerende recepten uit de sector. De beste klassiekers en de nieuwste smaakcombinaties worden samengebracht in meer dan honderd vuurvaste recepten. Het boek is ingedeeld volgens het belangrijkste gebruikte ingrediënt. Groenten omvatten gevulde portobello’s en bloemkool met kruidenkorst. Bij zeevruchten ontdekken we oosterse mosselen, terwijl parelhoen met pesto zijn weg heeft gevonden in de gevogelte sectie. Lamsburger met wijnbladeren en stoofpot van konijn staan respectievelijk in de vlees- en wildafdeling. Tot slot daagt de grillmeester u uit om een banaan op het vuur te gooien.

Culinaire mogelijkheden

Met BBQ & Outdoors krijgen nieuwe culinaire mogelijkheden voor een oude traditie op een begrijpelijke manier hun plaats op de grill. Zowel beginners als gevorderden vinden er hun gading. Voor de professionele kok is er geen gebrek aan inspiratie om het grill- of barbecuemenu te vullen met culinaire hoogstandjes. Een boek om te lezen, te proeven en te genieten dat nieuwe perspectieven opent op de fascinerende wereld van de barbecue. Dit boek gooi je best niet op de grill, maar de recepten wel.

BBQ & Outdoors van Peter De Clercq is uitgegeven door Lannoo.
EAN: 9789401474399

Foto: Heikki Verdurme

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*