Unizo benoemt Bernard Walravens tot provincievoorzitter van Vlaams-Brabant

De algemene vergadering van de zelfstandigenorganisatie Unizo Vlaams-Brabant en Brussel heeft Bernard Walravens (53) verkozen tot provinciale voorzitter. Bernard volgt Ludo Devos (60) op na het beëindigen van zijn tweede ambtstermijn.

Bernard Walravens is gedelegeerd bestuurder van het familiebedrijf Walravens en woont in Merchtem. Hij is vader van twee volwassen kinderen en een fervent fietser. Bernard Walravens heeft een handelsopleiding gevolgd aan de VLEKHO en een slagersopleiding aan de PIVO. Bernard werd regionaal voorzitter van Unizo Brussel in 2015 en trad toe tot de nationale raad van Unizo in 2016. Sinds 2017 is hij lid van de raad van bestuur van Unizo Vlaanderen-Brabant & Brussel.

Een bottom-up benadering.

“Bij Unizo hebben we veel kunnen bereiken voor onze ondernemers. Daar kunnen we met recht trots op zijn. Naast dit engagement voor onze ondernemers wil ik mijn oor te luisteren leggen bij diezelfde groep. Ik wil helpen om de noden van de regio op de agenda te plaatsen. De kracht van Unizo ligt in zijn bottom-up benadering. Het begint allemaal met de ondernemers. Ik wil deze aanpak behouden en versterken. Samen met Elke (Elke Tielemans, directeur van Unizo Vlaams-Brabant & Brussel) wil ik provinciale activiteiten lanceren die gericht zijn op duurzaam ondernemen. We moeten anders durven denken en uitdagingen als kansen gebruiken”, aldus Bernard.

NV Walravens

Bernard Walravens is de vijfde generatie die de gelijknamige KMO, Walravens NV, in Jette leidt. Het bedrijf biedt vlees, gevogelte en vegetarische alternatieven aan de cateringsector en grootkeukens aan. De grondvesten van Walravens NV werden in 1908 gelegd door Bernards betovergrootouders, die twee succesvolle slagerijen uitbaatten in Halle en Brussel. In 1971 werd het bedrijf omgevormd tot een groothandel in vers vlees, gevestigd in Schaarbeek. In 1990 kwam Bernard samen met zijn zus in het bedrijf van zijn ouders. Vandaag, 30 jaar later, is NV Walravens gevestigd in Jette en heeft 40 mensen in dienst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*