The Butcher Brothers:”Geduld is vaak ons belangrijkste ingrediënt”

The Butcher Brothers noemen ze zichzelf. Joran (23) en Jarne (19) Delbaere treden dan ook trots in de voetsporen van hun ouders. Een gesprek door de Belgian Pork Group met twee bevlogen jonge kerels die een eigentijdse invulling geven aan het begrip ambacht.

De broers behaalden met de slagerij het label van ambachtelijke slager. “Ambachtelijke slagers moeten o.m. kunnen aantonen dat meer dan 80% van hun producten ambachtelijk bereid werden. Bij ons gebeurt dat nog. We maken onze charcuterie zelf en we versnijden nog steeds al ons vers vlees in karkas. Dat is wel arbeidsintensief, maar we hebben het nooit anders gezien en zouden het nooit anders willen.”

“In de regio hebben we de naam dat je bij ons terecht kan voor de echte kwaliteit. En daar blijven we bewust hoog op inzetten. Zo kennen we bijvoorbeeld al onze kwekers persoonlijk. Voor ons is het belangrijk dat die net zo voor hun vak leven als wij dat doen. Kwaliteit staat bij ons te allen tijde voorop.”

DéliPorc

Sinds kort bestaat met DéliPorc ook een kwaliteitslabel bij varkensvlees, iets waar de broers graag op intekenden.

“Varkensvlees is lange tijd ondergewaardeerd gebleven. Nu merken we dat daar verandering in komt. We kunnen mensen al eens een varkens cote a l’os voorstellen voor op de barbecue, met een extra laagje vet die voor een unieke smaak zorgt. Bovendien voelen we dat er een eerlijk verhaal achter schuilt, met de juiste afmesting bij dieren die op een goede manier gekweekt werden.”

Het kwaliteitslabel DéliPorc is enkel voorbehouden voor slagers en wordt nooit voorverpakt uitgeleverd aan supermarkten.

Lees verder

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*