Slagerij-Traiteur Fonteyne gaat na drie generaties in andere handen over

De broers Victor en Maxime Derks zijn de nieuwe eigenaars van slagerij en restaurant Fonteyne in het centrum van het dorp Aartselaar. Maarten en Cathy, de derde generatie slagers, besloten om gezondheidsredenen naar Noorwegen te verhuizen: twee van hun drie kinderen hebben longproblemen en zouden baat hebben bij opgroeien in de buitenlucht.

Fonteyne is al sinds 1936 een begrip in Aartselaar. Maurice Fonteyne en Alice Vandewynckel begonnen met de opening van een slagerij in de Kapellestraat. Dertig jaar later namen hun zoon Jozef en zijn vrouw Maria het over. De slagerij en de aangrenzende werkplaats werden verplaatst naar Laar, waar Slagerij-Traiteur Fonteyne nu nog is gevestigd. De kwaliteitsslagerij werd in 1997 voortgezet door de derde generatie, Maarten en Cathy.

2014: totale vernieuwing

Zeven jaar geleden werd de winkel volledig gerenoveerd. “Op dat moment was er geen sprake van om de winkel zo snel te verkopen,” vertellen Maarten en Cathy aan Gazet van Antwerpen. “Het is een dubbel gevoel, maar we zijn op een hoogtepunt gestopt.”

Gezondheid

Maarten en Cathy

Op Facebook stellen Maarten en Cathy het als volgt: “Langs deze weg willen we jullie als trouwe klant op de hoogte brengen van onze nieuwe plannen. Met een enorme dankbaarheid willen we u graag meedelen dat we als derde generatie van een unieke zaak als Slagerij – Traiteur Fonteyne gaan stoppen. Het is een ongelooflijke tijd geweest waarin hard werk, creativiteit en dagelijkse inzet voor onze klanten een evidentie was. Met een bescheiden trots kunnen we zeggen dat we onze zaak met heel veel liefde en passie hebben verdergezet, uitgebouwd en dit bijna 30 jaar lang. Groot verlies en gezondheidsproblemen zijn ons niet gespaard gebleven. Daarom achten we het nu tijd om voluit van ons gezin te genieten. We zijn ervan overtuigd dat onze opvolgers, Maxime en Victor, met evenveel passie de zaak zullen verder zetten. We wensen hen dan ook oprecht alle succes toe! Ook onze oprechte dank aan het Fonteyne team voor hun jarenlange inzet! Maar in het bijzonder danken we moeke en vake, voor alles.Lieve groet,Maarten, Cathy,Delphine, Mathieu *, Joséphine en Maurice Fonteyne”

De nieuwe uitbaters, Victor en Maxim Derks, zijn twintigers die geboren en getogen zijn in Aartselaar en een grote kans zien in de overname. In de beginperiode zullen ze worden bijgestaan door Maarten en Cathy.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*