Braziliaans vleesconcern JBS neemt Vivera over

Het Braziliaanse vleesconcern JBS gaat de Nederlandse vervangvleesproducent Vivera overnemen voor 341 miljoen euro. De overname omvat ook de drie Nederlandse fabrieken en het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Vivera.

“Deze overname is een belangrijke stap in de versterking van ons wereldwijde plantaardige-eiwitplatform”, aldus Gilberto Tomazoni, CEO van JBS. “Vivera zal JBS een sterke positie geven in de plant based-sector met zijn technologische expertise en innovatiecapaciteiten”. Vivera zal zich voegen bij andere JBS-merken zoals Seara Incredible, de marktleider in groenteburgers, en Planterra OZO in de VS.

Meer middelen om te groeien en uit te breiden

De overname is ook positief voor Vivera, aldus CEO Willem van Weede: “Door onze krachten te bundelen met JBS hebben we toegang tot aanzienlijk meer middelen en mogelijkheden om ons huidige traject van sterke groei en uitbreiding van het merk Vivera verder te versnellen.” Vivera zal zoveel mogelijk een onafhankelijke onderneming blijven en zal haar huidige management- en leidinggevend team behouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*