Het barbecueseizoen is about to begin: tijd om te grillen!


Mooi weer: meer is er niet nodig om Johan en Peter Noyen, zaakvoerders van het gelijknamige bedrijf, gelukkig te stemmen. Noyen is een charcuteriebedrijf dat al sinds 1923 pensen verkoopt. Julien Noyen opende zijn slagerij in de Noordstraat in Gent. Nu is de vierde generatie actief in het Evergemse bedrijf en brengt, zoals gewoonlijk op dit moment van het jaar, het barbecuesegment op de markt. De typische pensen zijn dus terug!

De firma Noyen, gevestigd in Gent, zorgt ervoor dat er heerlijke traditionele pensen op tafel komen, een lekkernij waar wij Belgen dol op zijn. Zonnig weer, goed gezelschap, een lekker stuk vlees en een pint. Wat kan men nog meer wensen?


Een overzicht

BBQ-worst met curry en appel

Deze worst is gemaakt van het fijnste varkensvlees, gekruid met zoete kerrie en appel. Heerlijk in zijn eentje of in kleine hapjes gesneden, is dit stuk vlees te pittig? Daarna op tijd afkoelen met een lekker drankje.
Gegrilde worst met tomaat en worst.

BBQ-worst met tomaat en chorizo

België neemt het op tegen Spanje. Deze worst heeft een lichte smaak van de Spaanse specialiteit, chorizo met tomaat. Serveer met een aardappelsalade, paprika, chorizo en maïs om het geheel wat pittiger te maken.
Chorizo met tuinkruiden

BBQ-worst met tuinkruiden

Minder is meer. Deze heerlijke varkensworst is gekruid met verse tuinkruiden. Wat betekent dit mengsel precies…? Laten we het geheim houden! Laten we het geheim houden! Heerlijk met een bord groenten en een pittige saus.

Assortiment mini-pensjes

Noyen heeft ook een assortiment minispensjes op de markt gebracht met drie verschillende smaken: curry, chili en tuinkruiden.

Respect voor mens en dier

Respect is een alomtegenwoordige waarde op Noyen. Voor de consument natuurlijk, maar ook voor werknemers, partners en distributeurs. “Maar respect begint aan de basis van ons werk,” zegt Johan Noyen. “Wij willen dat de dieren die voor onze productie worden gefokt, met liefde en respect worden behandeld.” In 2017 vond Noyen in de Zwalmbeekhoeve van Mieke en Luc de ideale partner om zijn varkens in de beste omstandigheden groot te brengen. Ook hier kiest Noyen bewust voor jonge mensen die altijd het juiste evenwicht weten te vinden tussen traditie en moderniteit.

De korte ketenduurt het langst

Met onder meer een verbruik van 35% hernieuwbare energie kiest Noyen bewust voor het milieu en duurzaamheid. Bovendien probeert Noyen de korte keten zo vaak mogelijk toe te passen. “Dit stelt ons in staat een eerlijke prijs te bieden voor elke productiestap”. En voor Johan Noyen mag de lokale consument wat dat betreft best wat veeleisender zijn. “Wij hebben aangetoond dat lokale productie heel goed mogelijk is, maar voor pensen zijn wij nog steeds de enige echte lokale speler. Maar de korte keten is de beste manier om ervoor te zorgen dat iedereen een fatsoenlijk inkomen kan verdienen en dat de consument een eerlijke prijs betaalt.


Een uitwisseling met een toekomst

Traditioneel karakter en beproefde recepten zijn terug te vinden in alle Noyen-producten. Dit betekent niet dat de onderneming heeft stilgestaan. Integendeel, het innovatieteam werkt elke dag aan de ontwikkeling van producten die beter zijn afgestemd op de veranderende gewoonten van de consument: Wij zorgen er altijd voor dat wij een gevarieerd aanbod hebben. Elk seizoen proberen we creatieve creaties en smaken aan te bieden. Wij werken altijd met pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen, om een heerlijke smaak te bereiken, op een ambachtelijke manier. Met efficiënte en zorgvuldige productie- en levertijden zorgt Noyen ervoor dat de producten heerlijk vers in de winkelschappen belanden.

Noyen, Noorwegenstraat 14, Evergem, telefoon 09-226.15.80., www.noyen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*