De Butcher: nieuwe online vleeswinkel in Ruiselede

Gert-Jan Declercq uit Ruiselede lanceert De Butcher, een online slagerij. Je kan er allerlei soorten vlees bestellen. Eind maart ging de webshop van start.

Gert-Jan heeft al van jongs af aan een passie voor vlees en vleesbereidingen. Gert-Jan Declercq: “Na mijn slagersopleiding heb ik in verschillende slagerijen in de regio gewerkt. Na een paar jaar ben ik overgestapt van slager naar vrachtwagenchauffeur. Ik vervoerde levend vee naar alle mogelijke landen in Europa. Het bleef evenwel kriebelen. Ik hou van vlees en vleesbereidingen Samen met mijn vriendin Lisa Van Parys vatte ik de idee op om mijn eigen atelier te beginnen. We hebben deze plannen in de praktijk gebracht en zijn De butcher gestart.”

Online winkel de Butcher

“Bij De Butcher kunnen mensen van alles bestellen. Als ze 5 kilo biefstuk, hamburger of cordon bleu willen, dan kan dat. Ze kunnen alles krijgen qua vers vlees: kip, maar ook rund- en varkensvlees. We bieden nog geen worst aan, maar ik ben er zeker van dat we dat in de toekomst kunnen toevoegen. We zien wel hoe het loopt”, aldus Gert-Jan.

De keuze voor een webwinkel en niet voor een fysieke slagerij was voor Gert-Jan meteen duidelijk: “Ik doe het als bijbaan, elke dag in een slagerij staan is voor mij niet meer mogelijk. Ik werk twee volle dagen als expediteur voor een transportbedrijf, maar de andere dagen zijn vrij rustig. Daardoor kan ik van woensdag tot en met vrijdag in mijn atelier kan werken.”

Gert-Jan wil de automatenwinkel ook promoten. “Het is natuurlijk niet alsof je een blikje cola uit een automaat haalt. Via de webshop kunnen mensen zien wat er nog beschikbaar is, en dan kunnen ze iets bestellen.”


Automatenshop Declercq

Wisselwerking klant-beennhouwer

Mensen die thuis varkens hebben, kunnen die ook aan Gert-Jan verkopen: “Als iemand zijn varkens naar het slachthuis brengt, kan ik ze meenemen en versnijden naar de wens van de klant. Maar ze kunnen ook een half varken van me kopen tegen een goede prijs en me vertellen wat ze ermee willen doen. Als ze bijvoorbeeld varkensvlees willen verwerken, kan ik dat doen.”

Gert-Jan heeft geen direct doel vooropgesteld met zijn webshop: “We zien wel hoe het loopt. Het is natuurlijk nog maar de vraag of het concept zal aanslaan bij de mensen, maar ik denk van wel.”

Gert-Jan heeft hoge verwachtingen van zijn ‘Share a Cow/Pig’-concept: “Voor mensen is het prijstechnisch veel goedkoper om een heel varken te kopen dan om voor vier worsten naar de slager te gaan. Dat scheelt minstens vijf euro per kilo.

debutcher.be

beelden: Facebook , webshop

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*