Moeten slagers mondmaskers dragen in hun atelier?

Sinds juli vorig jaar is het dragen van een mondmasker verplicht in winkels en winkelcentra, alsook in andere gesloten ruimtes waar zich grote aantallen mensen bevinden, zoals bioscopen, musea en gebedshuizen. Wie geen mondmasker draagt, riskeert een boete van 250 euro. Recidivisten riskeren tot 4 000 euro en/of een gevangenisstraf van maximaal 3 maanden.

Handelaren of exploitanten die geen masker dragen, kunnen ook een boete krijgen die kan oplopen tot 750 euro. Maar hoe zit het met slagers – moeten zij ook een mondmasker dragen in hun atelier?

Buurtsuper onderzocht de kwestie voor ons en hier is het antwoord

Nee, maskers zijn niet verplicht in de werkplaats van een supermarkt of speciaalzaak (in tegenstelling tot de horeca, waar maskers verplicht zijn in keukens en werkplaatsen). Opmerking: Als de 1,5 meter niet kan worden aangehouden, is een masker verplicht!

TIP: U kunt een externe preventiedienst opdracht geven het proces in uw werkplaats te controleren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*