Hoeveel verdient de slager? Freek Schell ligt een tip van de slagerssluier

In de eerste aflevering van de serie van het Nederlandse Max Vandaag loopt Joris Kreugel mee met slager Freek Schell. Het gaat om één van de oudste slagersbedrijven van Nederland. De eerste winkel werd in 1786 opgericht. De zoon van Freek, ook een Freek, werkt inmiddels ook in het slagersbedrijf.

Vroeger was de slagerij een ouderwetse slager, maar nu verkoopt Freek allerlei specialiteiten. Zo verkoopt hij nog steeds alles ‘van kop tot staart’ en gooit hij niks weg. Freek vertelt hoe zijn werkdag eruit ziet, hoe hij tegen zijn baan aankijkt en wat het harde werken hem aan het einde van de maand oplevert. Freek Schell: “Ik verdien goed, maar dat is nooit mijn drijfveer geweest“.

Werk in Uitvoering 
Presentatie: Joris Kreugel 
Vanaf 5 maart elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen
Te beluisteren via www.nporadio5.nl | www.npoluister.nl | www.maxvandaag.nl/podcast 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*