Gepensioneerd Kortrijks slager Dujardin (89) is overleden

Walter Dujardin (89) is op dinsdag 19 januari overleden. De beroemde Kortrijkse slager was gepensioneerd en woonde in het rusthuis Sont-Carolus.

In 1950 nam Walter de slagerij Vermeersch over in de Wijngaardstraat, waar nu Gyselinck Design is gevestigd. Tien jaar later verhuisde Dujardin naar de hoek van de Wijngaardstraat en de Vlamingenstraat, op een steenworp afstand van de Veemarkt.

Lamsvlees

Slager Dujardin was een bekende naam in en rond Kortrijk. Vooral voor zijn verse lamsvlees, dat in zijn eigen slagerij werd gesneden en verwerkt. Erwin Defuster kwam aan het eind van de jaren zeventig bij het bedrijf. Caroline Dujardin, Erwin Defuster en hun zoon Harold runden de slagerij Dujardin tot eind augustus 2020.

Sluiting slagerij

Het doek is gevallen voor de slagerij toen de zorg van Caroline, die een ernstige hersenbloeding kreeg in het begin van 2020 , te zwaar werd voor haar man Erwin Defuster om nog met het runnen van een beenhouwerij te combineren.

Begrafenis

De begrafenis van haar vader Walter Dujardin werd in kleine kring gehouden. Naast zijn dochter Caroline had de weduwnaar van Hugette Lezy twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Het gebouw in de Wijngaardstraat, waar de slagerij Dujardin was gevestigd, is vandaag verlaten. Maar er is goed nieuws: de winkel gaat binnenkort weer open als slagerij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*