‘Culinaire slagerij Brabants’ wint vijf gouden medailles op wedstrijd van Confrérie des ­Chevaliers du Goûte-Andouille

Jelle en Evy Brabants


Het slagersechtpaar Jelle en Evy Brabants aan de Lierseweg in Herentals heeft zojuist voor het eerst deelgenomen aan een internationale slagerswedstrijd. Tot hun verbazing en trots wonnen hun zes inzendingen vijf keer goud en één keer zilver.

Twaalf jaar geleden openden Jelle Brabants en Evy Wynens hun slagerij aan de Lierseweg in Herentals, die ze acht jaar later omdoopten tot Culinaire Slagerij Brabants: “We zijn vanaf nul begonnen, maar vanaf het begin was ons uitgangspunt om ons alleen te richten op kwaliteit en vakmanschap. Het was ambitieus en het heeft tijd gekost, maar je kunt zien dat de verandering geleidelijk plaatsvindt. Mensen besteden steeds meer aandacht aan gezonde voeding, duurzaamheid en het milieu. Deze aspecten zijn erg belangrijk voor ons,” zegt Evy.

Alle punten

Het echtpaar en hun team zijn er trots op dat niet alleen hun klanten, maar ook de internationale jury van de prestigieuze slagerijwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, de geboden kwaliteit wisten te waarderen. Evy Wynens vertelt “Ik wist dat onze producten van hoge kwaliteit waren, maar het feit dat de zes gepresenteerde producten een medaille wonnen, waarvan drie zelfs met alle punten(50 op 50) heeft ons verrast. En dan te bedenken dat ik Jelle op het einde ernaar toe moest sleuren. “

In deze professionele wedstrijd beoordeelden deskundigen charcuterie uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië op smaak, looks en geur. Bast paté met het Herentals Bast bier, de gebakken Duroc ham, de zelfgemaakte kippefilet, de zelfgemaakte gerookte ham met noten en het spek kregen al snel een gouden medaille, terwijl de zelfgemaakte Antwerpse gerookte biefstuk een zilveren medaille kreeg. “Het ontvangen van zulke hoge cijfers van grote kenners is een grote motivatie”.

Kwaliteit

Alles begint met een goede basis,” benadrukt het echtpaar. Wij gebruiken alleen kruiden van zuivere kwaliteit en kopen ons vlees bij boeren die om hun dieren geven. Je kunt dat zien en proeven in het vlees. We verwerken elk deel van het varken, niets wordt verspild. Van de wangen maken we varkenswangen, van de lever paté, enzovoort. Onze kipfilet, nu een gouden medaille-winnaar, bevat alleen kipfilet, zonder vel en zonder bindmiddel.

Beelden; facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*