Butcher(y) Jef opent naast Schotense bakker Co-Pains tweede slagerij

Jef Desender

Serge Lamoral (32) heeft de handen ineengeslagen met de jonge beenhouwer Jef Desender (28). “We openen onze tweede slagerij in de bistro-afdeling naast de bakkerij Co-Pains,” vertelt Jef.

Dit zou een einde kunnen maken aan de speculaties over de toekomst van een van de beroemdste winkels van Schoten. Sinds een paar weken wordt er gewerkt in de voormalige bistro van bakkerij De Keersmaeker, die 113 jaar heeft bestaan tot de sluiting in 2017.

Na een intermezzo als restaurant wordt er sinds mei vorig jaar weer gebakken aan de voorkant van de Paalstraat. De eigenaar, Patrick Biscop, vond in Serge Lamoral de ideale persoon om in een mum van tijd die bakkerij Co-Pains werd gedoopt, te leiden.

Bistro: optie werd verworpen

Serge Lamoral had naast de bakkerij eerst ook nog een bistro ingericht. Maar dat idee is nu voorgoed vaarwel gezegd: “Corona, de onzekere toekomst van het restaurantwezen en de noodzaak om te investeren in een chef-kok hebben dat besluit beïnvloed. Maar ook de overweging dat onze klanten de producten van Jef’s Butchery hier al enthousiast in ontvangst nemen, ook al bieden we slechts een selectie aan. Jef vroeg zelf ook om een verlenging, dus onze samenwerking was snel beklonken.”

Jef Desender leerde het vak vanaf zijn twaalfde in verschillende slagerijen. pas onlangs – eind 2019- opende de jonge vakman zijn slagerij aan de Tulpenlaan 58, 2900 Schoten

Mede dankzij een groot assortiment zelfbereide panklaar bereidingen en charcuterie, heeft hij in korte tijd een grote aanhang opgebouwd. De beslissing om een slagerij te openen tegen de achtergrond van een dalende vleesconsumptie heeft vruchten afgeworpen.

Groot potentieel

“De zaken gaan beter dan we durfden hopen,” zegt Jef dankbaar. “Zo erg zelfs dat mijn vriendin Elise haar baan bij een verzekeringsmaatschappij opgaf om in onze slagerij te helpen. Zij zal ook de gerante zijn van onze tweede winkel. Het enige nadeel van de locatie van onze huidige slagerij aan de Tulpenlaan is dat die winkel een beetje verstopt ligt.”

“Ik denk dat we meer potentieel hebben met onze beste producten. Wij blijven actief in de Tulpenlaan, maar de nieuwe slagerij in het centrum wordt een attractie die je niet voorbij kunt lopen zonder er een kijkje te nemen. In beide slagerijen zullen wij dezelfde producten tegen dezelfde prijzen aanbieden.

Een sterke combinatie

Lamoral en Desender geloven vast in een sterke combinatie bakkerij-slagerij. Hopelijk krijgen ze gelijk. Een goede slagerij wordt langzamerhand een schaars goed. Van de 21 Schotense slagerijen van zestig jaar geleden, zijn er in 2021 nog maar drie over.

“Wij hebben groot respect voor het werk van onze collega’s. Serge en ik denken dat er in de Paalstraat genoeg potentieel is om twee slagerijen te onderhouden,” meent Jef, daarmee verwijzend naar zijn collega die slechts 100 meter verder een slagerij heeft.

Jef Butcher(y), Paalstraat 7 in Schoten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*