Duitsland bestrijdt Afrikaanse varkenspest

In Duitsland blijven zich besmettingen met het virus van de Afrikaanse varkenspest voordoen. De Duitse varkensstapel blijft vrij van het virus, maar het aantal besmette wilde varkens neemt toe in de deelstaten Brandenburg en Saksen: het aantal bevestigde gevallen bedraagt 654. “We intensiveren de zoektocht naar wilde zwijnen met behulp van honden, een helikopter en drones,” stellen onze oosterburen.


Afrikaanse Varkenspest (AVP) werd voor het eerst vastgesteld bij wilde zwijnen in de Duitse deelstaat Brandenburg op 10 september 2020. In de deelstaat Saksen was dat op 31 oktober 2020, en het aantal bevestigde gevallen bedraagt nu 654. In beide deelstaten zijn de afgelopen dagen opnieuw besmette varkens aangetroffen buiten het zogenaamde centrale gebied.

In Saksen beslaat het risicogebied nu zo’n 322 vierkante kilometer. “Van de 12 karkassen die de afgelopen dagen zijn gevonden, lag er één net buiten het nieuw afgebakende risicogebied”, aldus de Duitse autoriteiten. “De ontdekking van zoveel kadavers vertelt ons dat er ook in het nieuw omheinde gebied een uitbraak van AVP-besmetting is”.

Intussen wordt actief gejaagd op wilde zwijnen en worden kadavers geregistreerd.Bron: Friedrich-Loeffler Instituut

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*