Jochen Leën : “Mijn werkethiek heb ik van mijn vader die slager was”

Domaine La Butte aux Bois in Lanaken, een van de meest prestigieuze hotels van België, is verkocht door eigenaar Eric Bullens. Ook zijn hotel Stiemerheide in Genk wisselt van eigenaar. Beide locaties komen in handen van juwelenontwerper Jochen Leën en zijn Zwitserse zakenpartner Rüdiger Pohl (eigenaar van Granada Gallery)

Oprichter Eric Bullens geeft de fakkel na 35 jaar door aan Jochen Leën, een juwelenontwerper uit Lanaken die al tien jaar een eigen bureau heeft in La Butte aux Bois. Bullens zag zijn hotels in 35 jaar uitgroeien tot hotspots van de Belgische hospitalitysector. Zo werd hotel La Butte aux Bois bekroond als 5 sterren+ hotel door Relais & Chateaux en telt het restaurant La Source twee sterren in de Michelingids. Ook Stiemerheide, met restaurant De Kristallijn, kreeg één ster. Eigenaar Eric Bullens en zijn vrouw Yolande hadden geruime tijd het idee dat hun dochter, die inmiddels internationaal ervaring heeft opgedaan in de hotellerie, mogelijk het stokje op termijn zou overnemen. Maar zij heeft een andere weg gekozen en woont en werkt in Parijs. Om de toekomst en de kwaliteit te kunnen verzekeren ging Eric Bullens eind 2019 naar een mogelijke overname kandidaat.

Totaalbeleving


Juwelenontwerper Jochen Leën die al tien jaar een eigen juwelenboutique in La Butte aux Bois, werd eerst aangesteld om mee te zoeken naar een geschikte kandidaat overnemer. Maar begin dit jaar gaf hij toe aan zijn stille droom om de hotels zelf over te nemen. Jochen zal met zijn zakelijke partner de Zwitser Rüdiger Pohl de visie van de hotelgroep voortzetten en uitbouwen.

Jochen Leën zegt in de Standaard: “Ik krijg graag de hele dag door impulsen. Zo vang ik van alles op. Bovendien heb ik een hoge werkethiek. Die heb ik van mijn vader. Hij was slager. Ook onze chef-kok Ralf Berensen heeft die beide kenmerken. Hij is de zoon van een bakker. Zoons van slagers en bakkers hebben dat wel meer! Ondertussen tekent Jochen Leën de eerste krijtlijnen uit voor het hotel.

Nieuwe hotelbeleving

Bedoeling is nu om in te zetten op een nieuwe hotelbeleving, waarin traditionele hospitality aangevuld wordt met tentoonstellingen, lezingen, een boetiek met luxegoederen zoals kunst en design, en evenementen rond yoga en gezonde voeding. Voor het personeel verandert er momenteel niets. De de twee hotelmanagers Yannick Bouts en Jos Schols blijven aan boord. Ook chef-kok Ralf Berendsen van La Source blijft culinair de kar trekken. Ex-eigenaar Eric Bullens zal op de achtergrond nog vijf jaar het team Leën-Pohl begeleiden.

Juwelen ook in Antwerpen

Leën krijgt ook een eigen vestiging van zijn juwelenbedrijf in het nieuw te openen luxe hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen, waar de Limburger Marc Alofs directeur is. Hij werkte voorheen bij La Butte aux Bois. Zo is de Limburgse cirkel rond.

Foto:marketing de luxe

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*