Handelaars tekenen bezwaar aan tegen de plannen van de stad Hasselt

De stad Hasselt wil tegen 2025 een enkele baan in de binnenste cirkel. Het verwijderen van het tweede spoor zal leiden tot de aanleg van de sneltram, schrijft Het Belang van Limburg. Tegelijkertijd zou de binnenstad meer autovrij kunnen worden. “Als dit er echt van komt, verhuizen we uit de binnenstad”, zegt beenhouwer Johan Oosterbosch van de gelijknamige slagerij op de Havermarkt.

In oktober 2019 kondigde de burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput (N-VA), aan dat hij het tracé van de sneltram in Maastricht wil wijzigen om op de kleine ring te rijden. Nu heeft de stad besloten dat de tweede rijstrook van de binnenring moet worden doorbroken. “We willen de tweede rijstrook op een andere manier vullen”, legt mobiliteitsadviseur Marc Schepers (RoodGroen+) uit. “En als je gaat kijken naar al het verkeer dat erdoorheen gaat, met de tram, wordt het een lastige opgave. En daarom zeggen we dat de tram nu eenrichtingsverkeer moet zijn. En dit maakt ook deel uit van ons plan om minder verkeer op deze kleine lus toe te laten.

Johan Oosterbosch: “Dit is de laatste adem die sommige handelaars nog over hebben. Op het stadhuis willen ze de stad precies echt kapot. Ik begrijp er niks van maar het laatste woord is hierover nog niet gezegd.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*