Brand in slagerij ‘t Beenhouwerietje: buurt start pannenkoekenverkoop op

Het huis van de lokale beenhouwer in Sint-Baafs-Vijve raakte verwoest door een brand. Vrienden van de slagersfamilie en de ouderraad van de basisschool in het dorp organiseren daarom nu een pannenkoekenverkoop. Ze hopen de familie van Steven Demeulemeester, Nathasja Vandemaele en dochter Febe zo een financieel steuntje in de rug te geven.

De woning in betere tijden

In de nacht van 27 op 28 december heeft een brand de eerste verdieping van het huis in de Nieuwstraat verwoest. De rest van het huis was beschadigd door rook en roet. De familie merkte de brand tijdig op. Dankzij enkele politieagenten en ambulances kon de familie via een ladder het huis verlaten. De slagerij ‘t Beenhouwerietje – in een apart gebouw in de tuin gelegen – bleef intact.

Pannenkoekenactie

In een klein dorp zijn de mensen nog solidair. Lies Therssens van de ouderraad van De Vliegeraar, de school waar Febe school loopt. besloot een actie te organiseren om het koppel en dochtertje te ondersteunen. Op zaterdag 6 februari is er een pannenkoekenverkoop tussen 9 en 16 uur. Dan kunnen alle bestelde pannenkoeken worden opgehaald op de parkeerplaats van het schooltje De Vliegeraar in de W.B. Kartonstraat in Sint-Baafs-Vijve. De pannenkoeken kunnen voor €7 per kilo besteld worden via https://zure.ly/pannenkoek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*