Ignace & Sandy: “Wij houden van ons beroep”

Ignace Casier en zijn vrouw Sandy Vanclooster wonen sinds hun huwelijk 33 jaar geleden in Vladslo. De slagerij is 24 jaar oud. “In het begin was ik kapster,” zegt Sandy. “Totdat het te druk werd in de slagerij. Ondertussen heeft onze dochter een kapsalon, maar ik houd van het slagersberoep en leid de slagerijwinkel helemaal alleen!”

Ignace houdt ook bijzonder veel van zijn beroep. Zoveel is zeker. En in zijn vrouw heeft hij niet alleen een partner, maar ook een collega-slager gevonden. Om te verduidelijken dat hij zijn vrouw niet dwong om voor de slagerij en het vlees te kiezen, zegt Ignacio: “Sandy wilde – toe ze kind was – voor slager leren. Maar dat mocht niet van haar vader. Hij dacht dat het een zware job was, een baan voor flinke kerels”. Inmiddels weten ze wel beter. “Zij runt de winkel en ik run het atelier” zegt Ignace, “Mensen houden van haar.…Zij snijdt hun biefstuk, niet ik.” Sandy beaamt dit. “Ik ken de klanten beter. Ook hun persoonlijke leven; soms voelen ze de behoefte om iets met mij te delen.”

Renovatie in 2021

Het koppel renoveert de winkel volgend jaar voor hun 25e verjaardag. “Ze denken er nog niet aan om te stoppen”, zegt Ignace, “Als ik de lotto zou winnen, dan ging ik nog niet rentenieren; ik bleef beenhouwen. Als je houdt van wat je doet, waarom zou je dan stoppen? Mensen komen voor onze specialiteiten naar onze slagerij. Hij wijst op zijn smout, zijn vette darmen en zijn sneukelaartjes, zo noemt hij de lange fijne, droge worstjes.”Het zijn eigenlijk droge worsten met speciale kruiden, in schapendarmen,” legt hij uit. “Je moet je je nu eenmaal onderscheiden van de warenhuizen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*