Permanente vertegenwoordiger van FAVV in China

FAVV zal aan het eind van de maand een permanente vertegenwoordiger naar Peking sturen. Op 7 januari 2021 had minister Clarinval een laatste ontmoeting met de Chinese ambassadeur over deze zaak.

Minister Clarinval (minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw en Institutionele Hervormingen onder De Croo): “Het gaat om een Chinees sprekende persoon die is opgeleid door het Federaal Voedselagentschap. We hebben zo een persoon die Chinees spreekt dringend nodig om onze export van varkensvlees te vrijwaren. In 2018 waren we in gesprek met China om varkensvlees te verkopen, maar de Afrikaanse varkenspest zette dat allemaal on hold. China eist zekerheid over de kwaliteit van geïmporteerd vlees, en wij kunnen die leveren.”
Hoewel ik zeker een voorstander van de korte keten ben, moet je ook realistisch zijn. Je kunt de cijfers niet negeren.We moeten in staat zijn om varkensvlees te exporteren. We doen dit op verzoek van de Vlaamse landbouwers. Vergeleken met de bevolking hebben we een enorme overproductie. Ik kan niets zeggen over de megastallen, dat is een regionale bevoegdheid en geen nationale. Ik ben verantwoordelijk voor de gezondheidsnormen en de kwaliteit van het vlees en neem daarom deze belsissing. “, aldus Minister Clarinval.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*