Rijst en spaghetti van groenten: een vaste waarde

Ondertussen zijn we het al gewoon en is het al flink ingeburgerd: spaghetti van courgette, rijst van bloemkool, enz. Ook de slager-traiteur kan met deze groenteproducten aan de slag. Groenten staan vandaag op een podiumplaats en daar houdt de slager ook best rekening mee.

Groenten dringen door in de segmenten van de koolhydraatrijke hoofdbestanddelen van de maaltijden. Vandaag vindt je “courgetti” of “bloemkoolrijst”, in het koelvak van de supermarkten. Het gaat dan om in spaghettislierten gesneden courgette of in kleine korrels verdeelde bloemkoolsnippers. Dit feit hebben we te danken aan de Londense goeroes en zusjes Melissa en Jasmine Hemsley. Hun “Zucchini met Vleessaus” en de vele bloemkool(vlees)gerechten in hun kookboek van 2014 liggen aan de basis van deze hype: The Art of Eating Well.

Blijvende trand

De zusjes Hemsley hebben een plantaardige rage aangewakkert, zondr vlees af te zweren, want ze brengen wél vleesschotels in hun boek, maar groeten zijn daarbij op allemogelijke manier uitdrukkelijk aanwezig. Veel tijdschriften en voedselbloggers hebben die recepten daarna gretig gekopieerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*