Ter Beke is op zoek naar een nieuwe CEO

De raad van bestuur van Ter Beke en de huidige CEO Francis Kint hebben besloten hun samenwerking te beëindigen op 30 juni 2021.

Francis Kint is van opleiding burgerlijk ingenieur. Hij werd midden 2018 benoemd tot CEO van de Ter Beke. Voorheen droeg hij de verantwoordelijkheid bij het vleesbedrijf VION.

Francis Kint heeft Ter Beke door een uitdagende periode geleid. Eerst was er de recall na een listeriabesmetting in Nederland in 2019 (Offerman-fabriek in Aalsmeer). Dan strooide de Afrikaanse varkenspest in China roetin het eten vanwege de hoge varkensprijzen. In 2020 kwam de Covid 19 pandemie daar nog bij. Die veroorzaakte niet alleen omzetdalingen doordat heel wat klanten in de foodservice-sector moesten sluiten tijdens de lockdown, maar ook productiestops en allerlei andere moeilijkheden. Ter Beke moest een verlies bekendmaken voor het eerste halfjaar van 2020.

Veerkrachtig

Het management is van mening dat Ter Beke in deze periode onder leiding van Francis Kint veerkrachtig door de stormen werd geloodst. Ter Beke is klaar om zijn groeiambities verder uit te bouwen. De Raad van Bestuur gaat binnenkort op zoek naar een nieuwe CEO.


Francis Kint zal de Groep blijven leiden tot 30 juni 2021. De Raad van Bestuur dankt hem voor zijn inzet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*