Slager staat oog in oog met een everzwijn en … belt het Natuurcentrum

Slager Franky Brasseur uit Eisden zag op 6 december plotseling een everzwijn in zijn tuin. “Met de ‘kleine’ keken we naar wat Sinterklaas had gebracht, toen de jongen plotseling schreeuwde dat er een wild zwijn in de tuin liep”, vertelt slager Franky. ‘Ik slacht evenwel geen dieren, dus heb ik onmiddellijk het Natuurcentrum gebeld.

Wilde zwijnen duiken vaak op in de Limburgse tuinen. “Het dier was eerst goed verstopt, maar kwam later op de patio aan het venster staan” zegt Franky. “Zo’n dier kan soms agressief zijn. Vandaar dat ik besliste om het Natuurcentrum te bellen. De mensen van het Natuurcentrum waren erg vriendelijk en binnen een half uur hadden ze het dier gevangen. Ze vertelden me dat ze het everzwijn in een bos even verder zouden loslaten. Eind goed, al goed!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*