Na korte sluiting is de slagerij Franky & Ann- nu Den Beenhouwer – opnieuw open, wel met een ander concept

Slager Franky Almey is tijdens hun sluiting serieus gaan nadenken over het slagersberoep. Hij sloot begin dit jaar en ging in het slachthuis even verderop werken. Zijn vrouw hielp in een andere slagerij. Eind november heropende het koppel opnieuw de slagerij “Het begon weer te kriebelen,” vertelt Franky.

“Toen onze dochter begon met het maken van verse ontbijtmanden en het organiseren van brunches naast haar werk op de IT-afdeling, kregen wij weer goesting. ‘Maar we kijken wel met een andere blik. De winkel gaat maar twee en een halve dag per week meer open: van vrijdag tot en met zondag. Daarmee wil ik terug naar het slagersberoep van weleer. Franky vertelt: “Ik zal alles zelf doen en zo min mogelijk aankopen. Als ik minder dagen open ben, kan ik mijn beste producten tot in de puntjes afwerken en op de juiste manier aan de klant presenteren.”, legt Franky Almey uit.

Charcuterie: op is op

En het principe van op is op zal ik ook hanteren. “Op die manier kan ik zo vers mogelijk werken,” legt Franky uit. “Klanten zullen ook bestellingen kunnen plaatsen, zelfs bulkbestellingen. Ook kan ik de producten dan vacuüm trekken, zodat ze die langer kunnen bewaren – dat is voor mij het allerbelangrijkste. Mensen zullen kunnen proeven dat mijn producten zelfgemaakt zijn.

Superieure kwaliteit voor het vers vlees

De herkomst van het vlees is ook belangrijk voor Franky. Het vlees komt immers van de boerderij van zijn familie. “Mijn vader en broer runnen de boerderij een paar kilometer verder. Het vlees is dus van uitzonderlijke kwaliteit. Ik wil…mijn klanten laten zien dat ik schoon werk. Eerlijk vlees voor een eerlijke prijs”.

Dankzij zijn dochter Louise kwam de goesting terug op bij Franky. “Louise is 27 jaar, ze is nog jong en zit vol energie en ambitie. Zij weet veel af van promotie maken via sociale media en internet. Er zijn tal van maneiren om mijn zaak goed te promoten. En dat ik dat met mijn dochter kan doen, is bijzonder fijn”, besluit Franky Almey.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*